Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki

Dışişleri Bakanlığı'nca "Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporundaki önyargılı ve gerçek dışı değerlendirmeleri reddediyoruz" açıklaması yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2022 20:19 GÜNCELLEME 07.06.2022 20:26 GÜNCEL
Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki
Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporuna ilişkin açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avrupa Parlamentosu’nun (AP) tavsiye kararı niteliğinde olan 2021 Yılı Türkiye Raporu, 7 Haziran 2022 tarihinde AP Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir. Ülkemiz ve AB arasındaki ilişkilerin karşılıklı çabalarla güçlendirilmesi ihtiyacı ortadayken, AP’nin sığ ve vizyonsuz bir yaklaşımla bu ihtiyacı görmezden gelerek, raporda önyargılı ve gerçeklikten kopuk değerlendirmelerde bulunmasını kabul etmiyor ve reddediyoruz." denildi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ali Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden karşı bir rapor hazırlamıyoruz? Neden onların hakkında terörle ilgilerini gösterir iki yüzlülüklerini suratlarına çarpan bir rapor hazırlamıyoruz?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB , Bir taraftan ; Ortadoğu petrollerini Irak ve Suriye kuzeyinden Akdenize çıkışlı Terör devleti ile kontrol altında tutmayı planlarken, diğer taraftan da Doğu Akdenizdeki doğalgaz yatakları için Yunanistan'a yerleşerek bu bölgeyi kontrol altında tutma eğilimindedir. O nedenle Girit, Adalar ve Batı Trakya'ya yerleştirdiği birlikler ile Türkiye'ye gözdağı amaçlı yığınaklanmaya devam ediyor. 2011 de Libya'nın bombalanması Kaddafi'nin öldürülmesi, Mısır'da ihtilal, Suriye'yi diz çöktürme, DAEŞ'le savaşan kara gücü PYD masalı vs tüm bunlar büyük planın alt parçalarıdır..
    Cevapla
  • Yozgatli 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşma TAMAM: Avrupa Birligi PKK nin EMRİNE Girdi Emrindedir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR