Son Dakika: AK Parti'den Avrupa Parlamentosu’na sert tepki!

Son dakika... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporuna sert tepki göstererek, "Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs meselesinde Yunan-Rum tezlerini esas alan bir yaklaşım sergilemişler." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2022 17:55 GÜNCELLEME 08.06.2022 18:11 GÜNCEL
Son Dakika: AK Parti'den Avrupa Parlamentosu’na sert tepki!
Son Dakika: AK Parti'den Avrupa Parlamentosu’na sert tepki!

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye'yi hedef alan raporuna sert tepki gösterdi.

Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Parlamentosu yine gerçeklerden kopuk ve sorumsuz bir Türkiye raporu hazırlamış. Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs meselesinde Yunan-Rum tezlerini esas alan bir yaklaşım sergilemişler." açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamaları şöyle:

AP göçmenler konusunda üstüne düşenleri yapmayan Avrupa ülkelerini eleştiren ve Türkiye’ye teşekkür eden bir tutum içinde olmalıdır. Ayrıca Türkiye’ye verdiği sözleri yerine getirmeyen AB kurumlarına dönük somut eylem planı önermelidir.

Eleştirdiği konularda Türkiye ile demokratik dayanışma üretmek yerine sadece Türkiye eleştirisi yapan bir yaklaşım sağlıklı değildir. Demokratik kavramları dar bir bakış açısıyla birer siyasi kaldıraç gibi kullanmak bencil bir yaklaşımdır.

AP demokrasi ve dış politika konularında diyalog ve ahde vefa temelinde somut demokratik dayanışma mekanizmaları üretmelidir. Sömürge komiseri diliyle yapılan bencil değerlendirmelerin bir anlamı yoktur."

Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepkiDışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak bizlerde Avrupa ülkeleri hakkında her yıl genel bir rapor yazalım biz de onları eleştirelim
    Cevapla
  • sorgusuz 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan avrupanın tasmalı sahibi olmuş almışlar eline panayır panayır gedirip TÜRKİYE ye karşı kışkırtıp bir an evvel TÜRKİYE'nin dayanamayıp havlayana müdahale etmesi için sürekli ağzındaki maskeyi çıkartıp arada tasmayı gevşetiyorki telef olması için o zamanda vay AB ülkesine saldırdın diye yavuz hırsızlığı yapıyorlar
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan İPSALA sınırını göçmenlere açmalıyız AB nasibini alsın.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB bir taraftan ; Ortadoğu petrollerini "Türkiye'yi bertaraf edip" Irak ve Suriye kuzeyinden Akdenize çıkışlı Terör devleti ile kontrol altında tutmayı planlarken, diğer taraftan da Doğu Akdenizdeki doğalgaz yatakları için Yunanistan'a yerleşerek bu bölgeyi kontrol altında tutma eğilimindedir. O nedenle Girit, Adalar ve Batı Trakya'ya yerleştirdiği birlikler ile Türkiye'ye gözdağı amaçlı yığınaklanmaya devam ediyor. 2011 de Libya'nın bombalanması /Kaddafi’nin öldürülmesi, Mısır'da ihtilal, Suriye'yi diz çöktürme, GKRY hep destekleme, Türkiye’de 15 Temmuz girişimi vs tüm bunlar büyük planın alt parçalarıdır..
    Cevapla
  • Ali Düşünbe 1 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek Millettir. ABD Meclisi ayağa kalkarah bnu açıkça gösterdi, Kendimize gelelim, uyanalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR