Yaban keçisi avlayan kişiye 254 bin TL ceza kesildi!

Tunceli'de koruma altındaki yaban keçisini avlayan bir kişiye 254 bin 912 TL ceza kesildi. Avda kullandığı yarı otomatik tüfeğe de el konuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2022 06:15 GÜNCELLEME 14.09.2022 06:28 GÜNCEL
Yaban keçisi avlayan kişiye 254 bin TL ceza kesildi!
Yaban keçisi avlayan kişiye 254 bin TL ceza kesildi!

Tunceli merkeze bağlı Demirkapı ile Buzlupınar köyü arasındaki yolda koruma altında bulunan bir yaban keçisinin boğazının kesildiğini fark edenler, olay yerindeki aracının plakasını alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, jandarma ile birlikte olay yerine geldi. Yerde kan izlerini gören ekipler, aracın plakasını anons edip, yakalanması için belirli güzergahlarda kontrol noktası oluşturarak, çalışma başlattı.

Şüpheli araç, Hozat ilçesi sınırlarındaki kara yolunda tespit edildi. Jandarma tarafından durdurulan araçta kan izleri tespit edildi ve yarı otomatik bir av tüfeği ele geçirildi. Sürücü, yapılan sorgusunda keçiyi vurduğunu itiraf etti. Ancak keçinin nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Ekipler, aracın durdurulduğu yere yakın bölgede harabe haldeki bir evin içerisinde çuval içerisinde saklanmış olan boğazı kesik yaban keçisini buldu. Keçiyi vurduğunu itiraf eden kişiye 254 bin 912 TL ceza kesilirken, av tüfeğine de el konuldu.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Lütfullah 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten yaban hayatında üç beş hayvan kalmış. et mi bulamadı kasapta. sırf zevk uğruna klan üç beş hayvanı yoketmeyin
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    TüFEK zaten GİTTİ ARABAYIDA CEZAYA VERDİMİ BUNDAN SONRA SİNEK AVLAR HERHALDE:)
    Cevapla
  • Kadir renksiz 1 yıl önce Şikayet Et
    255 bin ye bir keci aldi bari adama verseydiniz aksam yeseydi keciyi niye aliyosunuz geri dogayami birakcaksiniz geri
    Cevapla
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    255 vermeye değer deyip bir daha vurabilir
    Cevapla
  • Busezon 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu saçma sapan kabahatlar kanunu değişmediği sürece,ve yapılan her suçtan para kazanma taktiği bitmediği sürece hiç bir şey değişmez ülkemizde
    Cevapla
  • Hgy 1 yıl önce Şikayet Et
    Nesi var ben anlamadım? Suç işte, vurmaya çalışın hayvanı, yasak.
    Cevapla
  • Ademoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay Allah razı olsun bu katliam nedir ya keyif için canlı hedef alınırmı lütfen taviz vermeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR