Doktorlar ayaklandı! Tabipler Birliğine yönelik istifa sloganları

Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK'nın kimyasal silah kullandığı yönündeki ifadelerinin ardından Bursalı doktorlar ayağa kalktı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2022 14:46 GÜNCELLEME 27.10.2022 14:48 GÜNCEL
Doktorlar ayaklandı! Tabipler Birliğine yönelik istifa sloganları
Doktorlar ayaklandı! Tabipler Birliğine yönelik istifa sloganları

Türk Tabipleri Birliği'nin amacı itibari ile siyaset üstü bir makam olduğunu belirten Bursalı doktorlar, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'nın bulunduğu koltuğun ağırlığını ve önemini anlayamadığını dile getirdi.

Nilüfer ilçesi 3 Fidan Parkında toplanarak bir araya gelen doktorlar adına açıklama yapan Uzman Doktor Önder Koçak, "Türk Tabipleri Birliği başkanı seçimle gelir, seçimle gider. Ama demokratik bir kuruluş olmasına karşı, bütün demokrasilerde bazen, görülebildiği şekilde, demokratik yollarla gelen kişiler, seçilmiş oldukları amaçların dışında, seçilmiş oldukları süre içerisinde kendilerinden istenilenin dışında davranabilmektedir. Bizim de Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı'dan beklediğimiz, Türk hekimlerinin haklarını savunmak, Türk hastaların haklarını savunmak, sağlıkta bilime hizmet etmek, sağlık alanında eğitim gören gençlere yardımcı olmaktır" dedi.

"TERÖR YANDAŞI GİBİ TAVIR SERGİLEDİ"

Hekimlik gibi önemli bir mesleğin başkanı maalesef, Türk ordusunu suçladığını belirten Koçak, "Fincancı, PKK terör örgütü yandaşı bir tavır sergilemiştir. 'iki tane PKK'lı gazla mı? Gazsız mı?' öldürüldüğünün peşine düşmüştür. Türkiye'nin Güney Doğusu ve onun aşağısında bulunan Irak ve Suriye, gizli servislerin cirit attığı bir alandır. '2 tane terörist kim tarafından nasıl öldürülmüştür' konusuyla bizim haklarımızı savunsun diye seçmiş olduğumuz başkanın ilgilenmesini doğru bulmuyoruz. Hatta anlamlandıramıyoruz. Irak ve Suriye'deki işgallerde kimyasal silah bulundurulması söz konusu edilerek işgalin başlatıldığını düşünürseniz, Türk ordusunun kimyasal silahla suçlanmasının bir yerlere pas atılmak olduğunu düşündürmektedir. Fincancı, yanlış bir şey yapmıştır. Bizler hekimler olarak kendisinin istifasını beklemekteydik. Ancak istifa etmeyerek, Türk Tabipler Birliği Başkanı iken gözaltına alınmayı tercih etti. Oysa derhal istifa etmeli" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Sağlık 1 yıl önce Şikayet Et
    Dr Salih Selmanı TTB başkanı yapsınlar bence en layık olan odur çok adil olduğunu düşünüyorum
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan haini kadını seçerken aklınız neredeydi bu kadarmı aptaldınız içinizden bir tane aday çıkaramadınızmı.
    Cevapla
  • Emir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye güçlü yorum gerektiren herkesin her kurumun kendi mesleği dışında yorum getirmesini engelleyen kamuoyunu ve milletimizi yanıtan devletin milletin örf ve geleneklerine hakaret eden kisilere en ağır cezalar gelmeli bunun gibi birçok kişi var ama her nedense hep geç kalıniyor önlem almakta
    Cevapla
  • ☾ ☆ 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce aklınız neredeydi?
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer şehirler ve doktorları da gormek istiyoruz sanırım onlarda bu milletin doktorudur..başka terör gruplarına ve ülkelere hizmet etmiyorlarsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR