Türkiye'ye bir iftira da firari Can Dündar'dan! 'Silah ticareti' yalanı

TTB Başkanı Fincancı'nın kimyasal silah, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu sevkiyatı yalanını dillendirdiği süreçte firari Can Dündar da silah ticareti ithamıyla Türkiye'yi hedef aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2022 14:01 GÜNCELLEME 04.11.2022 14:06 GÜNCEL
Türkiye'ye bir iftira da firari Can Dündar'dan! 'Silah ticareti' yalanı
Türkiye'ye bir iftira da firari Can Dündar'dan! 'Silah ticareti' yalanı

Türkiye'yi uluslararası çapta zora sokmak için harekete geçirilen "iç dinamikler" vazifesini yerine getirmeye devam ediyor.

İFTİRA ZİNCİRİNE BİR HALKA DAHA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, PKK'lı teröristlere karşı TSK'nın "kimyasal silah kullandığı" yalanıyla başlayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden Jandarma ve Emniyet teşkilatına "uyuşturucu sevkiyatı" ithamıyla devam eden kara propaganda zincirine bir ekleme daha yapıldı. Suriye Türkmenleri'ne yardım götüren MİT TIR'larını durduran FETÖ'cü emniyet mensuplarının kaydettiği görüntüleri Genel Yayın Yönetmenliği döneminde Cumhuriyet gazetesinde yayınlayan Can Dündar, firari olarak yaşadığı Almanya'da Die Zeit gazetesine konuşarak Türkiye'yi illegal "silah ticaretiyle" suçlamaya kalktı.

"Erdoğan rejiminin eski tutsağı" ifadeleriyle okura takdim edilen Can Dündar, Die Zeit'e verdiği röportajda çirkin söylemlerde bulundu. Firari Dündar'ın Silivri Düşünce Hapishanesi Küçük Şeyler Müzesi isimli sözde sergisi dolayısıyla gerçekleştirilen röportajda Dündar, MİT TIR'larına yönelik kumpası "silah ticareti" ifadesiyle yansıttı.

DEFALARCA KEZ TEKRARLADI

Alman gazetesi Zeit'in, "Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni olarak Türk hükümetinin Suriye'deki İslamcı milislere silah teslimatını haber yaptığınız için 2015'te Türkiye'de tutuklandınız." ifadesine Dündar'ın verdiği karşılık şöyle:

"Dava yedi yıl sonra hala kapanmadı. Henüz nihai bir karar çıkmadı. Ancak, suçlandığım tek şey bu silah ticaretiyle ilgili haber değildi. Her ne sebeple ise Gezi olaylarından da sorumlu tutuldum. Beni ve diğer 15 kişiyi ayaklanmaları kışkırtmakla suçladılar. Bu bana bir 18 yıl daha hapis cezası getirdi."

Dündar'ın, "Silivri cezaevine düşebileceğinizi biliyor muydunuz?" sorusuna verdiği cevapta, "Başlangıçta silah ticaretiyle ilgili hikayenin bu kadar önemli olacağını beklememiştik. Ancak avukatlarım beni uyarmıştı. Eleştirel bir gazeteci olarak Türkiye'de her an hapse girebilirsiniz." dedi.

TÜRK MEDYASINA SANSÜR İSTEDİ

Can Dündar'ın Alman medyasına verdiği röportajda ihanet kokan bir diğer ifadesi ise şöyle: "Erdoğan'ın bu ülkedeki etkisinin azalması gerekiyor. Şu anda Türk toplumundaki kutuplaşmanın tam olarak buraya yansıdığını görüyoruz. Erdoğan burada, Almanya'da da okunan ve görülen medyası aracılıgıyla da nefret yayıyor."

ANLAŞMALARI HEDEF ALDI

Almanya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaları da hedef alan firari Can Dündar, "Erdoğan rejimiyle yapılan mülteci anlaşmasında da görüyoruz. Almanya'nın ilkeleriyle çelişiyor. Bunun tartışılması gerekiyor ve biz bunu burada insan hakları ihlalleri konusunu gündeme getirerek yapıyoruz." sözlerini sarf etti.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • trabzonguldak 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı gafil küçük çocuk,Türkiye yi karalamak seni ancak daha çok küçültür.
    Cevapla
  • Ahmet TİMUROĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Be hey satılmış kukla maşa. Seni orada öttüren o Almanya ABD, AB, İngiltere, Rusya vb ülkelerin ürettiği silahlar PKK'da ne arıyor. Bir de bunu gündeme getirsene. Özel yetiştirilmiş hain...
    Cevapla
  • Efsane 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Türk İsmi Almış Gävur torunu Hesap Sorulacak sizden Sırası gelince Vatansiz Bizans Roma Köleleri
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahipleri bu abd ve ab köpeklerine aynı anda görev verdi hainlikleri zirve yaptı.Az kaldı bu hainlerin raf ömrü doluyor,sahipleri Türkiye düşmanları tarafından doğru hainler foseptiğine.Çünkü sahiplerininde krizlerle başı dertte kışı çok zor geçirecekler ilk yapacakları köpeklerinin yal,ını kesmek
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz Türkiyeye öyle elinizi kolunuzu sallayarak gelebileceğinizmi sanıyorsunuz. En az 500 kişi sırada bekliyor, yolunuzu gözlüyor hainler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR