Sayıştay raporuna takıldı: İzmir'in 'heykel sayma ihalesi' usulsüz çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin heykel işlemleri Sayıştay raporuna takıldı. 171 bin 558 lira harcayarak "heykel sayma" ihalesi yapan İzmir BB'nin bu işleminin usulsüz olduğu kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2022 12:25 GÜNCELLEME 13.11.2022 11:45 GÜNCEL
Sayıştay raporuna takıldı: İzmir'in 'heykel sayma ihalesi' usulsüz çıktı
Sayıştay raporuna takıldı: İzmir'in 'heykel sayma ihalesi' usulsüz çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehirdeki heykel, anıt ve rölyefleri saydırmak için açtığı ihale, Sayıştay denetiminin konusu oldu. İzmir'deki heykellerin tek tek sayılıp fotoğraflanması için 11 Mayıs 2021 tarihinde ihaleye çıkan CHP'li belediye, 171 bin 588 TL'ye teklif veren firmaya işi vermişti. Heykel saymak için 171.5 bin TL harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu işlemi neden belediye içerisindeki kadrolarla gerçekleştirmediği merak konusu olmuştu.

İBB'nin 2021 2021 yılına ilişkin iş ve işlemlerini mercek altına alan Sayıştay, İzmirlinin parasının nasıl çarçur edildiğini yaptığı tespitlerle gözler önüne sererken, bu heykel ihalesine de vurgu yaptı.

20 BİN PERSONELİ VAR, HEYKEL SAYAMIYORLAR

Sabah gazetesinden Harun Sekmen ve Ertan Gürcaner'in haberine göre; sayıştay denetçileri, İzmir Büyükşehir Belediyesinde 20 bine yakın çalışan varken heykelleri sayma, yola trafik konisi dizme, süs havuzu temizleme gibi işlemler için ihale ile milyonlarca lirayı bulan bedeller harcandığına dikkat çekti.

Raporda, "Belediyenin kendi imkânlarıyla gerçekleştirebileceği herhangi bir özel veya teknik beceri gerektirmeyen hizmet işlerinin ihale edilerek üçüncü şahıslara yaptırıldığı görülmüştür." denildi.

Belediyede 3 bin 683'ü memur, 9 bin 074 şirket personeli olmak üzere toplam 13 bin 638 personel bulunduğuna dikkat çekilen denetçi raporunda; "Ancak belediyenin hizmet alımları incelendiğinde; koni dizme, heykel sayma, süs havuzu temizleme gibi belediyenin kendi personeliyle yapabileceği hizmetlerin, personelinin esnek çalışma döneminde de, üçüncü şahıslara ihale yoluyla yaptırıldığı görülmüştür. Yukarıda yer alan gerekçelerle Belediyenin kendi kaynakları ile yapabileceği iş ve hizmetlerin dışarıdan hizmet satın alınarak yapılmaması ve öncelikle idare kaynakları kullanılarak yapılması uygun olacaktır" ifadeleri yer aldı.

PARİS'TE YAŞIYOR İZMİR'DEN MAAŞ ALIYOR

Sayıştay müfettişleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştiraklerin 2017-2021 yılları arasında zarar ettiğini belirtti. PKK'yı destekleyen bildiriye imza attığı için KHK ile memuriyetten ihraç edilen ve Paris'te yaşayan HDP'li Ayşen Uysal'ın Grand Plaza'daki yönetim kurulu üyeliği görevine son verilmesi gerektiği de belirtildi.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • SELAMET 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP Yİ SEÇENLER İŞTE BÖYLE BÜYÜK HEYKEL HİZMETLERİNE OY VERİYORLAR..... MİLLET BAHÇELERİ, YOLLAR, KÖPRÜLER. HIZLI TREN, ŞEHİR HASTANELERİ, BARAJLAR, HAVA ALANLARI, OKULLAR CHP LİLER E GÖRE HİZMET SAYILMIYOR... HEYKEL DE HEYKEL ÇOK AKILLILAR YA ONLARA heykel yetiyor....
    Cevapla
  • BALTACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Alın görün bu CHP zihniyetini CHP 1939/1950 kadar dönemin CHP si nasıl bir yönetim anlayışı içinde olduysa CHP zihniyetine 1950 den sonra tam 72 senedir tek başına ilkdidar mührünü vermemiş bu millet CHP zihniyetine alın görün yıllardır İzmir’i CHP zihniyetine teslim eden İzmirliler hala anlayamamış bu zihniyetin ne işler yapacağını İzmir’e özenip istanbulu Ankara’yı Adana’yı Mersin’i Antalya’yı Bolu’yu verenler gördünüzmü hizmeti haaa hizmet yaptığını sanan mavi takkeliler sülaymancılar sizin iki cihanda yatacak yeriniz yok oldu olacak birde Türkiye cumhuriyeti devleti ni teslim edinde 1970 yıllarageri dönelim
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha bu millet daha neler duyacak bu chdpkk'dan....??? Heykel sayma ihalesi ne demek...??? Bunlar.bu kadar beceriksiz...??? Her mahallenin muhtarların bir yazı gönder, muhtarlarda mahallesinde ne kadar heykel varsa seceresiyle sana yazsın, turunç....!!!! Ama işin aslı farklı, cukkayı nasıl dolduracak bu chdpkk'lılar. ...???
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalipsocu başkan; keşke o paranın yarısını bana verseydiniz size daha kaç tane ve nerelere heykel israfı yapacağınızı nokta atışı tespit ederdim. Hemde yarı fiyatına!..
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    sayısını bilemeyecekleri kadar heykel dikmişler ne büyük hizmet İzmirliye yakışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR