Sağlık Bakanlığı birçok branştan alım yapacak! ÖSYM 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ne zaman yayınlanacak, kaç kişi alınacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için Fahrettin Koca açıklama yaptı. Yayınlanacak olan Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu, ÖSYM resmi internet sitesinden paylaşılacak. Alınan puanlar çerçevesinde tercih yapacak olan adaylar, ÖSYM tarafından değerlendirilecek ve en yüksek puandan başlayarak alımlar yapılacak. Peki ÖSYM 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ne zaman yayınlanacak, kaç kişi alınacak?

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2022 10:05 GÜNCELLEME 25.11.2022 10:05 GÜNCEL
Sağlık Bakanlığı birçok branştan alım yapacak! ÖSYM 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ne zaman yayınlanacak, kaç kişi alınacak?
Sağlık Bakanlığı birçok branştan alım yapacak! ÖSYM 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ne zaman yayınlanacak, kaç kişi alınacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için hemşire, ebe, sağlık çalışanı gibi kadroları için yayınlanacak olan ÖSYM tercih kılavuzu bekleniyor. Tüm Türkiye'de yapılacak personel alımında laborant, 112 acil, paramedik, hemşire kontenjanları sorgulanıyor. Sağlık Bakanlığı tercihleri için ÖSYM'den gelecek haber bekleniyor. Hangi branştan, kaç kişinin alınacağı merak ediliyor. Peki ÖSYM 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ne zaman yayınlanacak, kaç kişi alınacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımı geçen sene sonbaharda gerçekleşmişti. ÖSYM'ye 13 Aralık 2021 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından kılavuz gönderilmişti. 16 Aralık 2021 tercih yapılmaya başlanmış ve 18 Aralık 2021 tarihinde son bulmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 Kasım 2022 tarihinde alım yapılacakların listesinin ÖSYM gönderildiğini söyledi. Geçen yıl yapılan alımlara göz önüne alındığında tercihlerin bu sene bu tarihlerde başlaması bekleniyor.

FAHRETTİN KOCA PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI YAPTI

Sağlık Bakanı Koca, 27 bin sözleşmeli hekimin en geç 15 Ocak'a kadar açıktan atamasının yapılacağını bildirdi.

GEÇEN YIL EN ÇOK ALIM HEMŞİRE KADROLARINDA YAPILDI

Bu sene hangi branştan haç kişi alınacağı bilinmiyor. Sağlık Bakanlığı 2021 senesinde en çok alımı hemşire bölümünden gerçekleştirdi. Bu yıl da aynı branş dağılımından olacağı düşünülüyor.

2021 senesinde 10.348 Hemşire, 1.600 Ebe, 6.604 Sağlık Teknisyeni/ Teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi alımları gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin personel alımına ilişkin yaptığı açıklamada çalışmalarının sürdüğüne vurgu yaparak“ Bu dönemde düşünün bizim 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu yıl tıbbi sekreter koyacağız.

Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz.” sözlerini kullandı.

ÖSYM 2023 sınav takvimi açıklandı! YKS, KPSS, DGS, ALES, MSÜ sınavları ne zaman 2023?ÖSYM 2023 sınav takvimi açıklandı! YKS, KPSS, DGS, ALES, MSÜ sınavları ne zaman 2023?

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • YLMZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Diş hekimleri çok az alınıyor sayın bakanım okulları biteli beş yıl oldu hala torbakurayla atanamayan çok Diş hekimleri var senede 700 gibi bir rakam alınıyor ortalama buda sıra yok puan yok eski usulle ya çıkmazsa bir Diş hekimi çalışmadan ölüp gidecek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR