PKK/YPG köşeye sıkıştı 'kimyasal' yalancılar imdada koştu... Türkiye'ye tehdit!

Pençe Kılıç Hava Harekatı ile ağır darbe alan PKK/YPG'nin imdadına yetişmek için çırpınan Batılı kuruluşlar bir kez daha "kimyasal gaz" yalanını gündeme taşıdı. CWC Başkanı Walker, Türk yetkililere uluslararası mahkeme tehdidi yöneltti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 23.11.2022 17:56 GÜNCELLEME 23.11.2022 17:57 GÜNCEL
PKK/YPG köşeye sıkıştı 'kimyasal' yalancılar imdada koştu... Türkiye'ye tehdit!
PKK/YPG köşeye sıkıştı 'kimyasal' yalancılar imdada koştu... Türkiye'ye tehdit!

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye ve Irak'taki terör merkezlerine yönelik Türkiye'nin yürüttüğü Pençe Kılıç Hava Harekatı'nın ardından terör yandaşları dört koldan taarruza geçti. Terör soruşturmasında tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TSK’ya yönelik kimyasal silah iftirası, Kimyasal Silahlar Konvansiyonu tarafından devam ettiriliyor.

Şebnem Korur'u kim koruyor?Şebnem Korur'u kim koruyor?

ÖRGÜT BÜLTENİNE KONUŞTU, İFTİRAYI YENİDEN GÜNDEME TAŞIDI

ABD merkezli Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler (IPPNW) kuruluşunun Türkiye’yi kimyasalla suçladığı yalan rapor ısıtılarak yeniden gündeme getirildi.

PKK bağlantılı Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan Kimyasal Silahlar Konvansiyonu (CWC) Koalisyonu Başkanı Paul F. Walker, "IPPNW’nun bulguları Türkiye’nin cevap vermesini gerektirecek kadar güçlü" dedi.

ULUSLARARASI MAHKEMEDE YARGILAMA TEHDİDİ

PKK'lı teröristleri "Kürt güçler" diye telaffuz eden CWC Başkanı Walker, “İddia edilen olayların soruşturulmasını, saldırganların tespit edilmesini ve uluslararası hukuk kapsamında hesap verebilirliğin sağlanmasını savunuyor ve istiyoruz. Özellikle de klor için öncül kimyasallar içeren ekipman ve Kürt güçleri tarafından kullanılan mağaralara gaz yaymak için kullanılan üfleyici ekipman bulguları çok önemli” dedi.

Walker, “Hem Lahey’deki OPCW hem de New York’taki Birleşmiş Milletler, iddia edilen kimyasal silah kullanımlarını ve anlaşma ihlallerini soruşturma kabiliyetine sahiptir. Çok deneyimli bir müfettiş kadrosuna sahip olan OPCW’nin uzmanlığı göz önüne alındığında, bu mantıklı bir seçim olacaktır, ancak Suriye’de olduğu gibi ortak bir çaba da üstlenilebilir.” dedi.

KİMYASAL YALAN

ABD'de siyonist lobilerin kontrolünde olduğu bilinen Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler (IPPNW) kuruluşu Türkiye’yi kimyasalla suçlayan rapor hazırlamıştı. IPPNW’nin, ABD-Irak savaşı öncesi kimyasal silah yalanını ortaya atan biyolojik silah denetçilerinin imzasıyla açıkladığı raporda, “Türkiye’nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesini ihlal ettiğine dair dolaylı kanıtlar bulundu” gibi muğlak ve alçak ifadeler yer almıştı.

Sözde kimyasal bulgularını BM ve OPCW’nin incelemesi için çağrıda bulunulan 6 sayfalık asılsız rapor, Türkiye’ye uluslararası müdahaleye zemin oluşturmak için düzenlenen komplonun bir aşaması olarak değerlendirilmişti.

ABD-IRAK SAVAŞINA ZEMİN HAZIRLAYAN YALANCI DA RAPORDA

Yalan raporda IPPNW İsviçre Başkanı Dr. Josef Savary ve Almanya bilimsel danışma kurulu üyesi Dr. Jan van Aken’in imzası bulunuyor.

Jan van Aken’in; Saddam Hüseyin’in Irak’taki kimyasal ve biyolojik silahlarını araştıran ve yalanlarıyla ABD-Irak savaşına zemin hazırlayan BM kuruluşu UNMOVIC’in eski denetçisi olduğu belirlenmişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • Nail erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkler savaşta bile merhameti insanlığı bırakmaz çanakkale savaşında yaralı düşman askerlerini mehmetçik tedavi etmiş daha dün azeri asker ermeni askeri tedavi edip ülkesine gönderdi.Türkler yaşlıya kadına amn diyene çocuğa el kaldırmaz teslim olanı öldürmez .Atlı türk yaya düşmana saldırmaz .aman diyene el kaldırmaz esirlere işkence yapmaz. Türk ün geçmişi temiz ama avrupa her türlü vahşiliği canavarlığı yapıyor abd milyonlarca kızılderiliyi katletti.israil filistinlileri katletti topraklarını aldı. kafir dinsiz ahlaksız avrupa birgün sizde yok olmaya mahkum olacaksınız
    Cevapla
  • Zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kafiroğlu kafir ulan zındık hangi toplum size güvenir ırak,ı hangi yalanla parçaladınız daha döktüğünüz bunca kanın hesabını vereceksiniz zamanı geldiğinde görürsünüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle