Tabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın kanalında katıldığı canlı yayında TSK'yı kimyasal silah kullanmakla suçladı. Skandal suçlamaya karşı tepkiler yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2022 16:32 GÜNCELLEME 20.10.2022 16:35 SİYASET
Tabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibi
Tabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibi

Son dakika haberi: TTB Başkanı Fincancı, TSK’nın gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda öldürülen PKK’lı teröristlerin hamiliğini üstlenerek Mehmetçik’in kimyasal silah kullandığını öne sürdü. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından, soruşturma başlattı.

CHP'li SİHA Sezgin TSK'yı kimyasal silahla suçlayan Tabipler Birliğine sahip çıktıCHP'li SİHA Sezgin TSK'yı kimyasal silahla suçlayan Tabipler Birliğine sahip çıktı

Konuyla ilgili tepkiler art arda geldi.

"PKK'NIN CİNAYETİNİ MASUM GÖSTERMEYE ÇALIŞAN ODAKLAR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TSK'yı kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar alçak iftira şebekesinin parçasıdır. Bunlar terör örgütü PKK'nın cinayetini masum göstermeye çalışan odaklardır" ifadelerini kullandı.

"MANİPÜLASYON, DEZENFORMASYON VE KARA PROPOGANDAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu:

"Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantılarının kara propaganda faaliyetlerinin bir yenisine, Türkiye ve kimyasal silahları yan yana getirme çabasına şahit oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şanlı Silahlı Kuvvetlerine ve onun kahraman mensuplarına atılan bu iftiranın da kimler tarafından desteklendiğini, hangi sivil görünümlü militan yapıların bu kara propagandaya ortak olduğunu milletimiz de biz de gayet iyi görüyoruz.

Çok iyi biliyoruz ki bu iftiralara destek veren de bunlarla aynı statüdedir, aynı kefededir, terör örgütü ile aynı yolun yolcusudur. Arkasına saklanmaya çalıştıkları maskeler gerçek yüzlerini artık gizleyememektedir.

PKK ve uzantılarının kaynağı olduğu bu karalama faaliyetlerinin dozajının her geçen gün artmasının sebebi de her gün inlerine girerek terör örgütünü bitme noktasına getirmiş olmamızdır.

Biz terörle mücadelemizi her alanda sürdürecek, terör örgütlerinin ülkemize karşı gerçekleştirmeye çalıştığı manipülasyon, dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine geçit vermemek için çalışmaya devam edeceğiz."

İFTİRA ŞEBEKESİNİN PARÇASI

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır. 

Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. PKK’nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK’ya saldırıyorlar…

EN ŞEFFAF VE ONURLU MÜCADELE

Kahraman TSK terörle mücadelesini en yüksek hukuki ilkelere ve standartlara bağlı şekilde yürütmektedir. TSK’nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir.

HDP DE AYNI AĞIZDAN KONUŞTU

HDP'li Ayşe Acar Başaran, PKK kanalında Türkiye'yi suçlayarak, "Kimyasal silah kullanmak bir savaş suçu olarak karşımızda duruyor. Ne Türkiye ne de dünya kamuoyunda gereken düzeyde bir tepki açığa çıkmadı." dedi.

TTB'NİN KABARIK SİCİLİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın sözde medya kuruluşunda katıldığı canlı yayında TSK'nın teröristlere yönelik kimyasal silah kullandığını iddia ederek Türk ordusuna iftira attı.

Daha önce de birçok kez FETÖ ve PKK savunuculuğu yapan Fincancı, Türkiye'yi Ermesi meselesinde, 'soykırımcı' iftirası atmıştı.

TTB, daha önce sözde Ermeni Soykırımı'nı tanıyan bir mektup yazmış, terörist başı Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu için özel bir ekip kurarak Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu.

Fincancı, "Barış İçin Öcalan'a Özgürlük" platformunda yer aldı. "FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğuna dair belge ve delil yok" diyerek terör örgütünü aklamaya çalıştı.

FETÖ kumpası Ergenekon davasında müdahil olan Fincancı, sanıklardan zarar gördüğünü iddia ederek şikayetçi olmuştu. Fincancı, FETÖ'nün ZAMAN gazetesine "Ergenekon'da bugün de olsa müdahil olurum" diye demeç vermişti.

PKK'nın yayın organı Özgür Gündem gazetesine destek için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni' olmuştu.

Hendek olayları sırasında PKK terörüne karşı verilen mücadele için "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı sözder "Barış İçin Akademisyenler" bildirisini imzalamıştı. Fincancı ayrıca, 'siviller ölüyor' diyerek Mehmetçiği hedef almıştı.

Onur konuğu olarak davet edildiği Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) kongresinin sonuç bildirgesinde 'Kahrolsun faşist Türkiye Cumhuriyeti Devleti!, "Kürt halkına yönelik T.C. devletinin paranoyak-histerik bayrak şövenizmini kınıyoruz", "1915 Ermeni soykırımını lanetliyoruz! Ermeni halkının acısını paylaşıyoruz")ifadeleri yer almıştı.

Fincancı, FETÖ firarisi Erkam Tufan Aytav'ın yaptığı programa katılarak, Türkiye'yi hedef almıştı.

DESTEKLER

Terör örgütü propagandası yapmaktan yargılanan Fincancı'ya destekler:

Bahçeli'nin eleştirisinin ardından TTB'yi ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, destek açıklamasında bulundu.

HDP'li Selahattin Demirtaş, ziyaret ederek destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li bir grup milletvekiliyle Türk Tabipleri Birliği'ni ziyaret ederek destek açıklamasında bulundu.

CHP, HDP ve İYİ Partili milletvekilleri Fincancı ile birlikte sağlık emekçilerinin sorunlarına dair TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), terör örgütü PKK'nın yayın organları Mezopotamya Ajansı ve Jin News'e ödül verdi. Ödül törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Sözcüsü Ebru Günay ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı da katıldı.

KAYNAK : Haber7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1094 TÜMÜ
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin tabibin batsın alcak kadın
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabibler birliği=Hainler Birliği, hepsi mercek altına alınıp, gereken ceza verilsin, yazıklar olsun
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum. TSK iftira atılmıştır. Gereği
    Cevapla
  • YusufCUK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir konu , Türk Tabipler Birliği Başkanı PKK teröristleri için Türk askeri Kimyasal silah kullandı demek ki Bu kişinin iftira söylemleri 1- Bu kişi öncelik ile öldürülen PKK lı teröristlerin nerede öldürüldükler ise gidip bir laboratuar ortamın da incelme yapmış olması gerekiyor 2- PKK leşlerini gidip nerde ve nasıl bir yetki görev gerekçe ile incelemiş 3- TÜRKİE TABİBLER Birliğinin kuruluş amaç ve görevleri, yetkileri içeriğinde TERÖR istleri incelme takip etme gibi bir yetkisi mi var?
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    şunların tipine sıfatına bak ne kadar iğretiler. kime ne hayır gelir. ancak terörist seviciliği yaparlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR