İzmir Büyükşehir çalışanı, Kandil'de PKK kongresinde!

Yerel seçimlerde gizli ittifak kurdukları HDP'ye diyet borcunu ödeyen CHP'li belediyelerden "terör" haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi şef teknikeri Mustafa Demir'in Kandil'de PKK kongresine katıldığı belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2022 13:16 GÜNCELLEME 28.11.2022 13:16 GÜNCEL
İzmir Büyükşehir çalışanı, Kandil'de PKK kongresinde!
İzmir Büyükşehir çalışanı, Kandil'de PKK kongresinde!

Terör örgütü PKK saflarında yer aldıktan sonra örgütün şehir yapılanması üzerinden kamu kurumlarına sızmayı hedefleyen militanlar, CHP'li belediyelerde belirmeye devam ediyor.

KANDİL'DEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çiğli Belediyesi’nden transfer ettiği Mustafa Demir, PKK’nın mali yönetim yapılanmasında yer aldığı için tutuklanmıştı. CHP’li belediyelerdeki terör ile iltisaklı kişilerle ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, Demir’in 2004’te Kandil’deki PKK’nın sözde kongresinden çekilen fotoğraflarını paylaştı.

TARİH: 2004...

Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ile 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından 27,5 yıl hapsi istenen Mustafa Demir'in, Kandil bölgesinde 15-20 Mayıs 2004 tarihindeki sözde PKK Kongra-Gel 2'nci Kongresi'nde görüldüğü tespit edildi.

Demir'in, Kandil'deki fotoğrafı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile makamında çekilen fotoğrafı yan yana konulduğunda ortaya çarpıcı bir tablo çıkıyor.

ŞEF OLARAK GÖREVLENDİRDİ

Mustafa Demir'in Soyer Başkanlığındaki Büyükşehir'e transfer süreci büyük ses getirmişti. HDP'li Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde başkan yardımcılığı yapan Mustafa Demir, 2019 seçimlerinin ardından Çiğli Belediyesi'ne transfer oldu. Belli dönemlerde Soyer'i ziyaret eden Demir, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne transfer oldu ve Sosyal Projeler Dairesi'nde şef tekniker olarak görevlendirildi.

SİNCAN CEZAEVİ'NDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün CHP'li belediyelerdeki terörle iltisaklı kişilerle ilgili hazırlanan kırmızı dosyayı açtı ve Mustafa Demir'e de değindi. Soylu, "Mustafa Demir'in SGK kaydında, İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığında tekniker olduğu yazmakta. Bu kişi gözaltına alınmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş ve halen Sincan Cezaevinde bulunmakta. Bu kişinin ayrıca, Kandil bölgesinde 15-20 Mayıs 2004 tarihinde, sözde PKK Korgra-gel 2'nci Kongresi'ne katıldığı tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin PKK'lı şefi Karayılan'ın adamı çıktı!İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin PKK'lı şefi Karayılan'ın adamı çıktı!

KARAYILAN'IN ADAMI ÇIKTI

PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatı ile 6-8 Ekim Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında yer alan Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olduktan sonra Başkan Tunç Soyer'le fotoğraf paylaşmıştı. Demir paylaşımında, "Güleryüz ve samimiyetinden dolayı başkanımıza teşekkürler" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast talimatı aldığını itiraf eden ve müebbet hapis cezasına çarptırılan PKK'lı Sonay Bakar'ın da, Mustafa Demir ile görüntüleri olduğu ortaya çıktığı belirtiliyor. PKK'lı hainlere sahte kimlik ve pasaport da düzenlendiği belirtilen Mustafa Demir'in CHP'li belediyelerde görev alması, üstüne Kandil'de görüntülerinin ortaya çıkması, "İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki CHP-HDP ortaklığının delili" yorumlarına neden oldu.

KAYNAK : YENİASIR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü referandum diyorsunuz, idamı hiç gündeme getirmiyordunuz.Amerika,İran istediği kelleyi alıyor
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki unuttuk.!!! Unutmak artik milli kültürümüz oldu.! chp belediyeleri hatirlanisra kandil´hdp´ve chp´nin degtegi ile oldu.Kazndiklari belediyelerde AK partililere iden ciki$ verildi ve yerlerine kandil ve pkk destekli teröristler alindi´zaten destekde buy üzden verilmi$di..$imdide cezasini cekiyoruz agliyoruz..Ya ne kadar zayif ve aciz kaliyoruz hayret yani.!!! Resmen paramizla yilan besliyoruz..
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    idam idam idam şart kardeşim sür referanduma en güzel adalet Allah'ın adaleti
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz ibb nin otogar ekibini temizlik şirketlerini gıda ve halleri(önemli) denetlesin...
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizden çürümüşüz.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR