İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin PKK'lı şefi Karayılan'ın adamı çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğünde tekniker şef olarak görev yapan Mustafa Demir'in çalıştığı dönemde örgüt adına para toplama faaliyetlerinde yer aldığı belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2022 07:51 GÜNCELLEME 26.10.2022 08:42 GÜNCEL
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin PKK'lı şefi Karayılan'ın adamı çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin PKK'lı şefi Karayılan'ın adamı çıktı!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde PKK ile iltisaklı olduğu anlaşılan Mustafa Demir'in teröristlere sahte kimlik ve pasaport çıkartan kişi olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK/KCK silahlı terör örgütünün 'Ekonomik alan Merkezi' içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen Mustafa Demir, ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakılmasının ardından 14 Mayıs'ta Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanarak tutuklandı.

PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatı ile 6-8 Ekim Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında yer alan Demir'in Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde özel kalem müdür olarak görev yaptığı tespit edildi. Demir'in Diyarbakır'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğünde tekniker şef olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Demir 2019'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le fotoğraf paylaşarak "Güleryüz ve samimiyetinden dolayı başkanımıza teşekkürler" ifadelerini kullandı. Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede Demir'in 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ve 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından 27,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DİJİTAL MATERYALLERDE TERÖRİST GÖRÜNTÜLERİ
Demir'in dijital incelemelerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve üst yönetiminde bulunan örgüt mensuplarının görüntülerinin olduğu tespit edilirken, aynı zamanda HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast talimatı aldığını itiraf eden ve müebbet hapis cezasına çarptırılan PKK'lı Sonay Bakar'ın da görüntüleri olduğu ortaya çıktı.

İHALE VE RUHSAT KARŞILIĞINI ÖRGÜTE AKTARDI
Gizli tanık Ulaş'ın Demir hakkında verdiği ifadesinde, KCK Türkiye Mali Yapılanması sorumlusuna bağlı olarak Mersin Akdeniz Belediyesi'nde örgütsel faaliyetlerde yer aldığını, bu kapsamda belediye tarafından imar, ihale ve ruhsatlar işlemleri karşılığında ilgili kişilerden örgüt adına vergilendirme adı altında aldığı paraları KCK Türkiye Maliyesine aktardığını anlattı.

Ulaş gizli tanık, "2012 sonlarında hırsızlık, yolsuzluk suçlaması ile örgüt tarafından görevden alındı ve sonrasında örgütten ihraç edildi. Örgütsel çalışmalar yürüttüğü süreç içerisinde çok defalar legal ve illegal yollardan Kandil ve Gare alanına giderek maliye sorumluları ile görüşmeler yaptı. KCK Türkiye Maliye yapılanmasından ihraç edildikten sonraki süreçte yine legal ve illegal yollardan Gare alanına giderek bizzat Murat Karayılan ile görüşmeler yaptı. Murat Karayılan tarafından kendisine bizzat bağlı olarak çalışmalar yürüttüğünü, bu kapsamda büyük iş adamlarının vergilendirilmesi için görevlendirildiğini biliyorum. Halen KCK Türkiye Maliye yapılanması ve HPG Maliye yapılanmasından bağımsız olarak Karayılan'ın bizzat yönlendirmesi ile Türkiye'de vergilendirme faaliyetlerinde yer almaktadır. Örgüt adına tahsil ettiği paraların bir kısmını zimmetine geçirdiğini ve yakın akrabaları adına mal mülk satın aldığını duydum" dedi.

PKK'LILARA SAHTE KİMLİK VE PASAPORT DÜZENLEMİŞ
Demir'in PKK mali alan yapılanması içerisinde kurye olarak uzan yıllar faaliyet yürüttüğünü söyleyen Ümit G., PKK'nın kadrolarının Demir'i iyi tanıdığını dile getirerek, "PKK Mali Alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüten tüm kadro örgüt mensuplarını ve belediyeler içerisinde siyasi kimlikleri altında örgüt adına faaliyet yürüten tüm örgüt mensuplarını tanır. PKK Mali Alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve diğer tüm örgüt mensuplarıyla Diyarbakır'da bulunan il ve ilçe belediye başkanlıklarında ve 75 metre yol üzerinde bulunan kafelerde geçmiş dönemlerde düzenlenen örgütsel içerikli toplantılara katılırdı. Mustafa Demir kuryelere araç, sahte kimlik, sahte pasaport ayarlayan şahıslardandır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Sabah
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 157 TÜMÜ
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    6.7.8 li masa duyormusunuz sizin oylarınızla seçilen belediyelerının yaptıgını allah sızı ahierette o pkklıyla aynı masADA HAŞRETSİn amın
    Cevapla
  • HALİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Söylenecek tek şey var! CHP (HDP+PKK=HDPKK) = CHDPKK !Ne hikmetse CHP li belediyelerde her türden terörist var! Atatürkçü ve Ulusalcı İnsanlarımız artık bu rezilliği görmek zorundalar. Bu Vatanı ve Devleti bu çapulculara bırakmayacak kadar sağ duyulu hareket etme zamanı gelmiştir.
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    izmıre kayyum
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok Çok acıdır ki Ülkemde hain ve haini koruyan alçak çok derdimiz bu nedenle bitmiyor .Yazıklar olsun hale bak .Uyan İzmir Uyan.
    Cevapla
  • vatandaş soruyor 1 yıl önce Şikayet Et
    pkklı teröristlere neden ters kelepçe takılmıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR