Bakan Bozdağ duyurdu: 57 kişi tutuklandı!

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Bozdağ, "75 olayda 64 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 57'si tutuklandı, 7 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2023 15:23 GÜNCELLEME 12.02.2023 16:05 GÜNCEL
Bakan Bozdağ duyurdu: 57 kişi tutuklandı!
Bakan Bozdağ duyurdu: 57 kişi tutuklandı!

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanı Bozdağ, "75 olayda 64 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 57'si tutuklandı, 7 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi." dedi. 

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Deprem bölgesinde davalar 2 ay süreyle ertelenecek. Deprem yaşanan illerde adli soruşturmaların süratle başlatılması, yürütülmesi, sorumluluğu olduğu düşünülen şüphelileirin gözaltı maksadıyla Cumhuriyet Savcılıkları tarafından yoğun bir çalışma sürdürülmektedir.

75 hırsızlık ve yağma olayıyla ilgili 64 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 57'si tutuklandı, 7 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi.

Hırsızlık ve yağma suçlarında 24 saat olan gözaltı süresi 4 gün olarak uygulanacaktır. Hırsızlık ve yağma suçlarıyla etkin mücadele için bu değişiklik yapılmıştır.

Son Dakika: Deprem sonrası kaçan müteahhitler tek tek yakalanıyor!Son Dakika: Deprem sonrası kaçan müteahhitler tek tek yakalanıyor!

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri depremzedelerin boşalttığı evlerden hırsızlık yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Polis depremin vurduğu ve vatandaşların evlerini bırakıp kaçtığı Çukurova ilçesinde devriye atmaya başladı.

Deprem bölgesinde nöbet tutan polis deprem zedelerin malzemesini çalan 32 zanlıyı yakaladı. 32 zanlı ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği karşısına çıkartılan zanlılar tutuklandı.

KAYNAK : İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez daha caydırıcı cezalar olması lazım vur emri çıkarılsın
    Cevapla
  • Isa hanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Direk üstlerine moloz yığını döksünler
    Cevapla
  • Murat Kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Asın bunları asın!
    Cevapla
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Provokasyona gelmeyelim. Tüm suriyeliler öyle değil. Jandarma ve polisimiz bu konuda kontrolü çok iyi sağlamış durumda. Askerimiz ve polisimiz soluk aldırmıyor yağmacılara.
    Cevapla
  • Tamam 1 yıl önce Şikayet Et
    Enkazdan sağ olarak çıkan kardeşlerimizin yerine bunları oralara koyup yan tarafta ki yıkı tılarıda üzerlerine dökelim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR