Son Dakika: Kaçan müteahhitler için alarma geçildi: Tek tek yakalanıyor!

Son dakika haberi... Adana'nın Çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı belirtilen Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2023 17:00 GÜNCELLEME 13.02.2023 17:10 GÜNCEL
Son Dakika: Kaçan müteahhitler için alarma geçildi: Tek tek yakalanıyor!
Son Dakika: Kaçan müteahhitler için alarma geçildi: Tek tek yakalanıyor!

SON DAKİKA HABERİ: Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da facianın 7. gününde sorumlulardan hesap sorulmaya devam ediliyor. 

70 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ APARTMANIN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI 

Adana'nın Çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı belirtilen Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer yıkılan binaların mütehahhitleriyle ilgili soruşturmanın da devam ettiğini bildirdi. 

MALATYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA HAREKETE GEÇTİ

 Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yürütülen incelemeler doğrultusunda ilk etapta 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı verilenlerin sayısının artacağı, bu kapsamda geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

EMRE PARTMANI'NIN ŞANTİYE ŞEFİ VE FENNİ MÜMESSİLİ GÖZALTINDA

Gaziantep Şehitkamil ilçesinde depremde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında  Kahramanmaraş merkezli depremde Şehitkamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Tosun, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından Tosun, Gaziantepe'e sevk edilecek.

AYŞE MEHMET POLAT SİTESİ'NİN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI!

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

HASAN ALPARGÜN KKTC'DEN ADANAYA GETİRİLDİ!

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Adana'nın Çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün yakalandığı KKTC'den Adana'ya getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, yaptığı binada 70 kişinin öldüğünün hatırlatılması üzerine "Mukadderat" dedi. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da yerle bir oldu. 92 kişinin yaşadığı saptanan ve enkaza dönen binadan şu ana kadar 70 kişinin cesedi çıkartıldı. 15 kişinin daha enkaz altında olduğu belirtilen binanın müteahhidi Hasan Alpargün'ün, depremin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) kaçtığı öğrenildi.

"MUKADDERAT" DEDİ!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 'taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak' suçundan yakalama kararı çıkartılan Hasan Alpargün, KKTC'de gözaltına alındı. Türkiye'den KKTC'ye 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın aldığı belirlenen Alpargün Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Adana'ya getirildi.  Adli tıp kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, gazetecilerin 'Yaptığınız binanın çökmesiyle 70 kişi öldü ne diyeceksiniz?' şeklindeki sorusuna, "Mukadderat"dedi. Alpargün, sağlık kontrolünün ardından ifadesinin alınması için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

GÜRCİSTAN'A KAÇMAYA ÇALIŞTILAR!

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yapılan kimlik kontrolleri sırasında ihbar üzerine iki kişiyi durdurdu.

Yapılan incelemede, Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş'un Adıyaman'da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhitliğini yaptığı, Gürcistan'a gitmek üzere oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira ele geçirilen iki kişi, işlemleri yapılmak üzere Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, dün İstanbul'da yakalanan, Gaziantep'te yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi Mehmet Ertan Akay ile yine Gaziantep'te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziantep'e gönderildi.

İKİ MÜTEAHHİT DAHA YAKALANDI

Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

İSTANBUL'A KAÇTI GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'te  depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın hafriyatında yapılan incelemede ihmali bulunduğu belirlenen müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.



Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, büyük felaketin ardından yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlatıldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından depremde yıkılan ve içerisinde ilk aşamada 9 kişinin cenazesine ulaşılan, Gazi Mahallesi Zübeyde Hanım Bulvarı Bahar Apartmanı adresinde bulunan bina ile ilgili yapılan teknik incelemede ihmali bulunduğu tespit edilen bina müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, Pendik Yenişehir Mahallesi'nde yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı. Uncuoğlu'nun Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi

BAKAN BOZDAĞ DUYURDU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Bakan Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, 3'ünün tutuklandığını açıkladı.

7 ŞÜPHELİYE YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

Bakan Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmada 7 kişinin gözaltına alındığını, 7 şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı konulduğunu bildirdi

KAYNAK : DHA, AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 306 TÜMÜ
  • Kayseri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün mallarina el konulsun depremzedere verilsin
    Cevapla
  • Maddi ceza verin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle garibana taksit taksit mezar satıp lüks arabalara binmek, cahil görgüsüzler!
    Cevapla
  • adana 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu muteakkitler günah keçisi yapılıp asıl suçlular göz ardı ediliyor. Müteahhit suçlu bedelini ödeyecek laf yok ama ona yapı denetim onayını veren, MESKEN'a açanlar nerede haber varmı onlarda. Yoksa hepsi sıcak yatağında uyuyor mu? Bu adamlar çaldılar Peki çaldırmayın diye yetki verdikleriniz hem çaldırıp, hemde onay verdiler asıl suçlu kim burada.
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu müteahitler pkk lı teröristler 15 temmuzdaki yakalanan sözde fetöcü rütbeliler gibi YARGILANMALI bütün mal varlıklarına el konulmalı bunlara onay veren belediyeciler hangi yetkili kurum elemanlarıda aynı şekilde YARGILANMALI özellikle İSTANBUL da ALLAH korusun deprem bekleniyor bütün yapılar süzgeçten geçirilip SAHTEKARLAR tespit edilmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    KADERMİŞŞŞ ARTIK böyle durumlara kader diyenleri boğasım geliyor!!!! Bu tipler sıkışınca hemen dinî kullanmaya çalışıyorlar!!!! ESAS kader bu kadar çok üç kağıtçı müteahhitlerin olması!!! Japonya'daki gibi dürüst müteahhitlerimiz olsaydı böyle olmazdı HAaaaa birde ESAS KADER kanunlarimizin ve cezalarımızın kıytırık olması ve caydırıcı olmaması BUNLAR halledilseydi böyle Kader mukadderat gibi açıklamalar olmazdı AMA ONLARIN kaderide yıllarca hapiste yatmak olmalı!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR