İslam’a 'dogma' diyen oluşum okullara sızdı! “Toplumu dönüştüreceğiz” demişlerdi

Kurban Bayramı’na dil uzatan, İslam'a dogma diyen sözde hayvan örgütü, sözde hayvan hakları bahanesiyle okullarda faaliyet gösteriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2023 16:13 GÜNCELLEME 17.07.2023 13:14 GÜNCEL
İslam’a 'dogma' diyen oluşum okullara sızdı! “Toplumu dönüştüreceğiz” demişlerdi
İslam’a 'dogma' diyen oluşum okullara sızdı! “Toplumu dönüştüreceğiz” demişlerdi
  • Haber7 – ÖZEL

Kurban Bayramı’nda tepki çeken açıklamalarıyla gündeme gelen sözde hayvan örgütünün okullarda faaliyet gösterdiği belirlendi.

İslam’a 'dogma' diyerek Kurban Bayramı’nı hedef alan Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) isimli oluşum,  sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz ay Ankara Beytepe Ortaokulu’nda davetliydik. Tüm gün açık olan standımızda hayvan hakları ile ilgili soruları cevapladık. Sizler de okullarda eğitim çalışmalarımız ile ilgili bilgi için bilgi@haytap.org üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.”

Öte yandan formasyonları ve pedagojik eğitimleri olup olmadığı bilinmeyen eğitmenlerin çocuklarla temasa geçmesi dikkat çekiyor.

İSLAM’A HAKARET ETMİŞ, KURBAN BAYRAMI’NA DİL UZATMIŞTI

Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da boş durmayan Haytap, sosyal medya hesabından “Kurban Bayramı Hakkında HAYTAP görüşü ve duruşu” isimli bir metin yayımlamıştı.

Yayımladığı metinde Haytap, Kurban Bayramı’nda hayvanların işkence edildiğini ve vahşice öldürüldüğünü savunarak, “Hayvanların bayram adı altında kesilmesine, işkence görmesine, can çekiştirilerek vahşice öldürülmesine karşıyız.” ifadesinde bulunmuştu.

Haytap, İslam’a yönelik ise “dini dogma” ifadesini kullanmıştı.

“TOPLUMU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Toplumu aşama aşama istedikleri noktaya getireceklerini ifade eden Haytap, yayımladığı metinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Dini dogmatik kurallara karşı gelmenin bu coğrafyada da mümkün olmadığını ve bedelinin çok ağır olduğunu biliyoruz; ancak kitlelerin bilinçlendirmesi için bu taleplerimizin de aşama aşama olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden, binlerce yılın yerleşmiş bir kültürü olan kurban bayramında hayvan kesilmesine karşı çıkıp sert söylemler yerine, hayvanlar da acısız kesim olabileceğine ikna etmemiz gerektiği, böyle bir fikrin yavaş yavaş doğmaya başladığına kitleleri inandırmamız gerektiğidir.

Doğrudan kesime hayır demek ya da binlerce yılların dogmasına sert sloganlarla veya hakaretlerle karşı gelmek olsa olsa çok küçücük bir grup üzerinde mutluluk yaratacaktır.

Bugün bile itiraz edilen acısız kesim fikri de zaman için de toplum tarafından doğru anlatılır, kimseyi incitmeden uygun sloganlarla, mantıklı gerekçelerle anlatılırsa yıllar içinde halk ve imza makamı bürokrasi tarafından anlaşılır bir yere gelecektir.”

Sözde 'hayvan federasyonu' İslam’ı ve Kurban Bayramı’nı hedef aldı! Yine boş durmadılarSözde 'hayvan federasyonu' İslam’ı ve Kurban Bayramı’nı hedef aldı! Yine boş durmadılar

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 257 TÜMÜ
  • Trr 3 gün önce Şikayet Et
    Dert yeni gezi parki
    Cevapla
  • İsmail UÇAK 10 ay önce Şikayet Et
    Hâyvân haklarını savunanlar; Çin'de kedi ve köpek etleri neden yeniliyor? Bunlar häyvân değilmi? İslâmâ dogma diyenler; kusura bakmasınlar ama; enu Cehil grubundandirlar!
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 10 ay önce Şikayet Et
    bunun böyle olacağını ordinaryusTimurtaş Hocaefendi Rahmetullahialeyh senelerce önce ikaz etmişti! geldiğimiz noktada halkımızın yarısına yakını seçimlerde millilik oranında epey geride bulunuyor! bunun böyle olacağının işaret fişeğini ateşleyen Hocamız 185 no'lu vaizinde nelerin önleyici faktör olacağınıda ortaya koymuştu! nasıl olduda bu konunun muhatapları bunu gözlerinden kaçırdı ?
    Cevapla
  • Bir Okuyucu 11 ay önce Şikayet Et
    Kapatın bu kadar zormu kapatmak kim bunlar bir avuç din düşmanı
    Cevapla
  • gecit yok 11 ay önce Şikayet Et
    kapatin bu yapilari, ne insana, nede hayvana faydasi var. sokak hayvanlari yok edin, türkiye acik hayvanat bahcesine dönüyor, yeter.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR