Okullarda faaliyet gösteriyorlar! Skandal ortaya çıktı: 'Hayvan tanrılara tapanlar' örgütü

Ölüm ve yaralanmalara neden olan başıboş köpeklerin sokaklarda yaşamasını isteyen Haytap'ın açılımının ne olduğu ortaya çıktı. Oluşumun kurucusu Ahmet Kemal Şenpolat, "Hayvan tanrılara tapanlar = Haytap" paylaşımını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2024 23:11 GÜNCELLEME 28.06.2024 10:38 GÜNCEL
Okullarda faaliyet gösteriyorlar! Skandal ortaya çıktı: 'Hayvan tanrılara tapanlar' örgütü
Okullarda faaliyet gösteriyorlar! Skandal ortaya çıktı: 'Hayvan tanrılara tapanlar' örgütü
  • Haber7 – ÖZEL

Bir yandan çözülmesi beklenen başıboş köpek sorunu çığ gibi büyümeye devam ederken diğer taraftan sözde hayvan derneklerinin skandalları gün yüzüne çıkıyor. 

Okullarda öğrencilere eğitimler veren  ve İslam'a 'dogma', Kurban Bayramı'na 'eziyet' diyen Haytap'ın açılımının ne olduğu ortaya çıktı. 

"HAYVAN TANRILARA TAPANLAR = HAYTAP"

Daha önce Kurban Bayramı'nı hedef almasıyla gündeme gelen Haytap Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, son yaptığı paylaşımında itiraflarda bulundu.

Kurucusu olduğu derneğin 'gerçek açılımı'nı deşifre eden Şenpolat, Instagram hesabından yayınladığı bir fotoğrafa "Hayvan tanrılara tapanlar = Haytap" notunu düştü. Ayrıca fotoğraftaki arkası dönük şahsın kendisi olduğu iddia edildi.

Şenpolat'ın daha önce de benzer paylaşımlar yaptığı görüldü.

İSLAM'A VE KURBAN BAYRAMI'NA DİL UZATTILAR

Her yıl olduğu Kurban Bayramı’na dil uzatmayı vazife edinen Haytap, kendi sitesinde “Kurban Bayramı Hakkında HAYTAP görüşü ve duruşu” isimli bir metinde Kurban Bayramı'nı ve İslam'ı hedef alıyor.

Bir yandan zekat ve fitre toplarak dini istismar etmeye çalışan Haytap, diğer taraftan yayınladığı metinde Müslümanların dini bayramı olan Kurban Bayramı'nı "eziyet törenleri" İslami eylemlere "dini dogmatik kurallar" ve "hurafeler" tanımlaması yaparak dil uzatıyor.

"TOPLUMU YAVAŞ YAVAŞ DÖNÜŞTÜRME" PLANI

Toplumu yavaş yavaş değiştireceklerini öne süren Haytap, "Dini dogmatik kurallara karşı gelmenin bu coğrafyada da mümkün olmadığını ve bedelinin çok ağır olduğunu biliyoruz; ancak kitlelerin bilinçlendirmesi için bu taleplerimizin  de aşama aşama olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kimseyi kızdırmadan fikirlerini halka zerk edilmesi gerektiğini vurgulanan metinde, "Doğrudan kesime hayır demek ya da binlerce yılların dogmasına sert sloganlarla veya hakaretlerle karşı gelmek olsa olsa çok küçücük bir grup üzerinde mutluluk yaratacaktır." denildi.

MÜSLÜMANLARA "CAN VERİN" ÇAĞRISI

Haytap Başkanı Şenpolat, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada "Bu bayram da can almayın, can verin" diyerek Kurban Bayramı'nı hedef almıştı.

OKULLARDA FAALİYET GÖSTERİYORLAR

Kendilerinin "Hayvan tanrılara tapanlar" olarak tanıtan Haytap'ın okullarda faaliyet göstermesi dikkat çekiyor. 

Çok sayıda okulda eğitimler veren Haytap ekiplerinin, küçücük çocuklara köpekler için ant içtirdiği videolar da ortaya çıkmıştı.

Hayvanlara eziyet görüntüleriyle çocuklara eğitim verdiği görüntülerin olduğu videoyu sosyal medya hesabından servis eden oluşum, tepkilerin ardından paylaşımı silmek zorunda kalmıştı. Paylaşımda "Türkiye asla Arap kültürüne teslim olmayacak! Haytap bunlar olmasın diye desteklerinizle okullarda olmaya devam edecek!" ifadesi dikkat çekmişti.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 156 TÜMÜ
  • Vatandas 1 gün önce Şikayet Et
    Zengin olmanin yolu bir hesap açın isminin içinde pati olsun sonra sağda solda kedi köpek besleyin paylaşın yardımları toplayıp köşe olun
    Cevapla
  • komsar 1 gün önce Şikayet Et
    önüne gelen dernek kura biliyor buna müsade eden benmiyim mesela kapımın önunde bır agrı köy dernegı var sözde yardımlasma dernegı fakat bildiğin terör destekleme dernegı gibiler yaptıkları bu kım musade edıyor benmı hayır hükümet
    Cevapla
  • Burak 1 gün önce Şikayet Et
    Herif gerçek ittapar çıktı :D
    Cevapla
  • Tövbekar 1 gün önce Şikayet Et
    Şiiişt bizim köyde köpek 10 tane enik doğurdu gelin alın
    Cevapla
  • neofly34 1 gün önce Şikayet Et
    Çok şükşr bir müslüman liderimiz var ))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR