Emekli NASA astronotu Hatay'da bilim insanlarının planını açıkladı

Emekli NASA astronotu Dorothy Marie "Dottie" Metcalf-Lindenburger, İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (İSTE) öğrencilerle buluştu. Lindenburger, "Bilim insanları daha iyi bir dünyada yaşamanın yollarını arıyor" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2023 19:31 GÜNCELLEME 08.10.2023 19:33 GÜNCEL
Emekli NASA astronotu Hatay'da bilim insanlarının planını açıkladı
Emekli NASA astronotu Hatay'da bilim insanlarının planını açıkladı

Metcalf-Lindenburger, üniversitede, ABD Adana Konsolosluğu ve İSTE Teknopark işbirliğinde düzenlenen söyleşiye katıldı.

Uzaya gitmeyi çocuk yaşlardan itibaren hayal ettiğini belirten Metcalf-Lindenburger, NASA'da 10 yıl astronot olarak görev yaptığını dile getirdi.

"BİLİM İNSANLARI DAHA İYİ BİR DÜNYADA YAŞAMANIN YOLLARINI ARIYOR"

Metcalf-Lindenburger, hedeflere ulaşmak için çok çalışılması gerektiğini belirterek, "Bilim insanları daha iyi bir dünyada yaşamanın yollarını arıyor. Bunu başarmada ihtiyacımız olan 3 temel beceri; merak, zorluklarla başa çıkma ve cesaret." dedi.

Başarılı olmada ekip çalışmasının önemini vurgulayan emekli astronot, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de bilim insanını üniversitede misafir etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.​​​​​​​

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Ö. E 6 ay önce Şikayet Et
    Daha iyi bir dünya asla ABD, AB, Yahudi, ile sağlanamaz, demokrası diye yutturdukları Ortadoğu'yu kan golü yaptılar, planları işlıyor hatay kan gölüne olmasın, türkün olmadıgı yer türkün bir olmadıgı yer ne huzurlu dur ne inançlıdır.
    Cevapla
  • A.uner 6 ay önce Şikayet Et
    Bütün bu yorumlara katılıyorum.
    Cevapla
  • Cem 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Hatay da millete dert oldu.Biz zaten iyi yaşıyorduk ta ki siz gelip ortalığı karıştırana kadar.Defolup gidin buralardan .
    Cevapla
  • Asdssd 6 ay önce Şikayet Et
    İyi mi yaşıyorduk hatayda yıkılmayan yer kalmadı sen nasıl bir yaratıksın
    Cevapla
  • mehdi 6 ay önce Şikayet Et
    Neden HATAY , bence ABD arması ve bayrağıyla o bölgede bilim adı altında varlık göstermeye algı oluşturmaya çalışıyorlar . Kendilerini ODTÜ ye Boğaziçinde , Trabzonda ,Eskişehir de görmek isterdik.
    Cevapla
  • GERÇEK 6 ay önce Şikayet Et
    Bence fazla güvenmeyin CIA ajanı çıkarsa şaşmayın fazla kalmasın ülkemizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR