İsrail'in planı deşifre oldu: Zaman yaklaştıkça tüm güçleriyle Türkiye'ye saldıracaklar!

Türkiye'yi karşısındaki en büyük tehdit olarak gören israil, Türkiye’nin seçim havasına girmesini fırsat bilerek sokakları karıştırmak için her yolu deneyecek. İsrail, PKK ve DAEŞ’i da sahaya sürecek.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2024 08:04 GÜNCELLEME 07.01.2024 09:13 GÜNCEL
İsrail'in planı deşifre oldu: Zaman yaklaştıkça tüm güçleriyle Türkiye'ye saldıracaklar!
İsrail'in planı deşifre oldu: Zaman yaklaştıkça tüm güçleriyle Türkiye'ye saldıracaklar!

Gazze’de soykırım yapan İsrail, savaşı farklı coğrafyalara taşımanın hesabını yapıyor. Eski Savunma Bakanı ve 'Savaş Kabinesi'nde yer alan Benny Gantz, bu niyetlerini ilk defa açıkça dile getirdi. Gazze ile birlikte Yemen, Lübnan, Suriye, Irak ve İran hedef olarak gösterildi.

Emekli Tuğgeneral Esad Arslan, bölgede yaşanan sıcak gelişmelerin Türkiye’ye de kritik yansımaları olacağını dile getirdi. Batı’nın, Binjamin Netanyahu’ya destek için Akdeniz ve Körfez’e gönderdiği gemiler ile muharip güçlere dikkat çeken Arslan, İran’da patlayan bombaların da tesadüf olmadığını vurguladı.

"TÜRKİYE'YE KARŞI TEHDİT OLARAK KULLANMANIN PEŞİNDE"

Arslan şöyle konuştu:

Hamas’ın iki numaralı ismi Salih Aruri’ye Lübnan’da düzenlenen suikast, Suriye’de Devrim Muhafızları Komutanı’nın öldürülmesi ateşin farklı coğrafyalara sıçrayacağının en bariz göstergeleri. Gerginlik bilinçli bir plan dâhilinde yükseltiliyor. Netanyahu, denizde kurulan kalkan ve yığılan askerî gücü fırsat olarak görüyor. Bu güç dağılmadan çatışma alanını genişletmek istiyor. Öncelikli saldırı alanları Lübnan ve Suriye’nin Golan bölgesi... Bu perspektifi Irak’a taşımak da planları arasında. İsrail, PKK’nın Suriye’de işgal ettiği bölgeleri, Türkiye’ye karşı tehdit olarak kullanmanın peşinde...

DAEŞ SAHAYA SÜRÜLDÜ

Yemen, Lübnan, Suriye, Mısır, Ürdün, Irak, İran ve Körfez blokunun gelişmelerden ciddi şekilde etkileneceğini belirten Esat Arslan, bölgede suikast trafi ği ve sokak olayları ile birlikte kolektif savaş faktörünün belirginleşeceğini öne sürdü.

Askeri uzman Arslan "Rusya'nın tavrı çok önemli. Şu ana kadar Suriye konusunda sürdürdüğü ikircikli tavır sebebiyle İsrail rahatça kara, hava operasyonları düzenliyor. Bu durum, İsrail’in Davut Koridorunu inşa umutlarını artırıyor. Bölgede yeni çatışma alanlarının ortaya çıkması kaçınılmaz. Çünkü, DAEŞ faktörü yeniden sahaya sürülüyor. PKK ve Haşdi Şabi gibi unsurlar zaten aktif durumda. Benny Gantz'ın açıkça ifade ettiği gibi Gazze sadece bir başlangıç. İsrail, 'Gazze ile yetinmeyeceğiz' diyor" ifadesini kullandı.

HEDEFTE TÜRKİYE VAR: YAKLAŞAN SEÇİM ATMOSFERİNİ SÜREKLİ SABOTE EDECEKLER

Irak’ın kuzeyindeki TSK üslerine yönelik kalleş saldırıları hatırlatan Arslan, 'büyük planı' da şöyle özetledi:

Hedefte Türkiye var. Türkiye’yi yıpratmak adına her enstrümanı kullanıyorlar. MOSSAD casuslarına yönelik operasyon çok önemli. Yaklaşan seçim atmosferini sonuna kadar istismar edecekler. Terör, istihbarat, siyaset, mülteci meselesi, ekonomi dâhil Türk tarafını durdurma ve mevcut yönetimin var olan kararlılığını kırma adına bütün güçleri ile saldıracaklar. Çünkü, Türkiye’yi en büyük tehdit olarak görüyor. Türkiye birliğini koruduğu takdirde bu krizden çok daha güçlü çıkabilir.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 206 TÜMÜ
  • Alparslan 3 ay önce Şikayet Et
    Bu lanetli kavim dünyanın başına bela.Artık nerede yahudi görsem parçalayasım geliyor. Lağım faresi gibi iğreniyorum bu pişlikjlerden
    Cevapla
  • Deşifratör 3 ay önce Şikayet Et
    Aileyi koruyacak önlemler ile göçün iyi anlatılması gerek geçen seçimde büyük sıkıntılar atlatıldı bu ikisi çok önemli
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 ay önce Şikayet Et
    içimizdeki Yahudiler i çok tehlikelidir Türkiye deki yahudi itleri çok dikkat edin biz Kürtler diyoruz ki her zaman dünyanın en büyük tererüsttüdür Yahudiler dir Türkiye için en büyük tehlike Türkiye de yşayan Yahudiler dir onun için mit bütün Yahudileri takip etmeli hiç bir saniye Bos bırakmayın d
    Cevapla
  • Alparslan 3 ay önce Şikayet Et
    Abdest namaz yok Allahım cennetine koy beni demek gibi bireşey Allahın cihat emrine uymamak tanımamak Allah ı tanımamamtır Müslümansan cihat emrine uyacaksın bunun sorgulaması yok Müslüman tek vucuttur kolun kopsa boşver bitene daha varmıdersin yarana müdahale edersin bizim kafamızı kesiyorlar Müslümanlarda tık yok bu nasıl Müslüman lık böyle ümmet olamayız
    Cevapla
  • mazlumsen 3 ay önce Şikayet Et
    chp diye türkiyede kullanabilecekleri aparatlarıda var reisin dediğiTOPUNUZ GELİN ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR