ABD'den dikkat çeken 'Hamas' ilanı! Ödül: 10 milyon dolar para!

MOSSAD’ın, Türkiye’deki ‘gözü ve kulağının’ yok edildiği operasyonun ardından ABD’den manidar bir girişim geldi. İstihbarat kaynağı tıkanan MOSSAD, ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden ‘casus’ ilanı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2024 12:36 GÜNCELLEME 08.01.2024 16:57 GÜNCEL
ABD'den dikkat çeken 'Hamas' ilanı! Ödül: 10 milyon dolar para!
ABD'den dikkat çeken 'Hamas' ilanı! Ödül: 10 milyon dolar para!
  • HABER7 / ÖZEL

Türkiye tarihinin en büyük istihbarat operasyonunun yankıları her gün daha da artıyor. Son olarak, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD’ın bir hücresi çökertildi. MOSSAD ajanlarının ‘Filistinli aktivistlere’ yönelik eylem peşinde olduğu belirtilen operasyonda 7 kişilik hücrenin çökmesiyle 57 kişilik şebeke açığa çıkmıştı. MOSSAD’ın, Türkiye’deki ‘gözü ve kulağının’ yok edildiği operasyonun ardından ABD’den manidar bir girişim geldi. İstihbarat kaynağı tıkanan MOSSAD, ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden ‘casus’ ilanı verdi.

 

 

İHBAR EDENE 10 MİLYON DOLAR PARA ÖDÜLÜ 

MOSSAD'ın istihbarat kaynaklarının yok edildiği operasyon sonrası, İsrail ile yakın temasta olduğu bilinen ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden 'casus' ilanı verildi. ABD Dışişleri Bakanlığı ‘Hamas’ın mali mekanizmalarının sekteye uğratılmasına yönelik’ bilgi sağlayanlara 10 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıkladı. ABD, Türkiye’de bulunduğu belirtilen 3 Hamas yetkilisi dahil, örgütün mali destekçilerine ilişkin bilgi talep etti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı sitesinin Rewards for Justice sayfasında yayınlanan ilan

 

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ödül duyurusunda, Hamas’ın gelir kaynakları ve mali mekanizmaları; Hamas bağışçıları, Hamas adına çift kullanımlı teknolojinin elde edilmesinde rol alan paravan şirketler ve Hamas üyelerini kapsayan suç planları konusunda bilgi verilmesi isteniyor.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Hamas'ı finanse etmek için çalıştığını iddia ettiği kişilerin fotoğrafını yayınlandı.

 

BAKANLIK TARAFINDAN BİLGİSİ İSTENEN İSİMLER!

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan paylaşılan ilanda bu kişilerin adları şu şekilde sıralandı:

  • Abdelbasit Hamza Elhassan Khair
  • Amer Kamal Sharif Alshawa
  • Ahmed Sadu Jahleb
  • Walid Mohammed Mustafa Jadallah
  • Muhammad Ahmad ‘Abd Al-Dayim Nasrallah

 

Deşifre edilen Mossad ajanlarının tespitine ilişkin detaylar sevk yazısında ortaya çıktıDeşifre edilen Mossad ajanlarının tespitine ilişkin detaylar sevk yazısında ortaya çıktı

 

DİKKAT ÇEKEN 'TÜRKİYE' DETAYI!

MİT’in son operasyonuyla istihbarat kaynakları tıkanan MOSSAD’ın ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden verdiği ‘casus’ ilanında dikkat çeken detaylardan biri de adı geçen ‘finansörlerin’ üçünün Türkiye’de olduğu iddia edildi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuruda, Amir Kemal Şerif eş-Şeva, Ahmed Sedu Cahleb ve Velid Muhammed Mustafa Caullah'ın, Türkiye'deki yatırım ağının parçasını oluşturduğu öne sürüldü.

 

İsrail'in planı deşifre oldu: Zaman yaklaştıkça tüm güçleriyle Türkiye'ye saldıracaklar!İsrail'in planı deşifre oldu: Zaman yaklaştıkça tüm güçleriyle Türkiye'ye saldıracaklar!

 

ABD Dışişleri tarafından paylaşılan ilanda, Türkiye’deki Trend GYO adlı şirketin CEO’su Alshawa’nın Hamas’ın çeşitli yatırım portföyü şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptığı iddia edildi. Jahleb’in Hamas yatırım portföyü sekreteri olduğu ve Hamas’ın kontrolündeki şirketler ve yetkililer için çeşitli faaliyetleri koordine ettiği kaydedildi. Jadallah’ın da çeşitli yatırım portföyü şirketlerinin yönetim kurullarında görev yaptığı belirtildi.

 

 

“CİDDİ SONUÇLARI OLUR!”

Türk istihbarat kaynakları, İsrail'in, Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair uluslararası basında yer alan haberlere ve İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığını ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağını bildirdi.

 

Türkiye'den İsrail'e 'suikast' uyarısı: Ciddi sonuçları olurTürkiye'den İsrail'e 'suikast' uyarısı: Ciddi sonuçları olur

 

 

 

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Para güzel para ,paranın dini ,milliyeti olmaz.hepimiz para için çalışıyoruz yalan mı?Adamlar koftiden patron değil, hakiki patron,para babası, bunlarda para bitmez, satın alamayacakları bir ahirettir heralde,gerisini it köpek ederler önlerine bu kadar basit...anlayana,
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Bu terörist abd olduğu süreçte her türlü şeytanlık görebilirsiniz.. Allah bu şeytanın uşaklarına fırsat vermesin..
    Cevapla
  • hibo 3 ay önce Şikayet Et
    hamasın şirketleri varsa onları bilsekte destek olsak
    Cevapla
  • aleyka 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkemize gelen GAZETECİ FOTOĞRAFÇI. DAĞCI vs. hiçbirine izin verilmesini. hepsi ajandır
    Cevapla
  • Misafirrr 3 ay önce Şikayet Et
    Cehennem köpekleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR