Son dakika haberi: Kastamonu'da yolcu otobüsü devrildi: Ölü ver yaralılar var!

Son dakika haberi... Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, yolcu otobüsünün tarlaya devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2024 10:20 GÜNCELLEME 26.01.2024 15:32 GÜNCEL
Son dakika haberi: Kastamonu'da yolcu otobüsü devrildi: Ölü ver yaralılar var!
Son dakika haberi: Kastamonu'da yolcu otobüsü devrildi: Ölü ver yaralılar var!

Son dakika haberi... Sürücüsü henüz öğrenilemeyen, Türkay Turizme ait 34 ESY 73 plakalı otobüs, Alatarla köyü mevkisinde kontrolden çıkarak tarlaya devrildi.

6 KİŞİ ÖLDÜ, 33 KİŞİ YARALANDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre kazada 6 kişinin öldüğü, 33 kişinin de yaralandığı belirlendi.

3 YARALANIN DURUMU AĞIR

Ekiplerin otobüsten çıkardığı yaralıların çevredeki hastanelere sevki sürüyor.

Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu helirtildi

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bugün saat 05.50 sıralarında Kastamonu çıkışında İstanbul-Sinop seferini yapan şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 6 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 33 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 

Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım."

VALİ DALLI'DAN İLK AÇIKLAMA

Kazanın ardından olay yerine gelen ve incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "İstanbul’dan Sinop’un Ayancık ilçesine seferini yapan otobüsümüz, sabah saatlerinde burada kontrolden çıkarak devrilmiş. Maalesef 6 vatandaşımızı kaybettik, 33 yaralımız var, 3’ünün durumu ağır olduğu bilgisi geldi. Yaralıların tamamı hastanelere ulaştırılmış durumda. Tedavi altındalar şu anda. Otobüs kayarak yoldan çıkmış. Arkadaşlarımız araştırıyor, kazanın neden kaynaklandığını netleştiriyorlar. Yolda tuzlama çalışması yapıldı, kar yağışından önce bu tedbirler alındı, belki buna rağmen tuzun az düştüğü yerler olabilir. Oradalar da buzlanma oluşmuş olabilir, bunu şu anda bilemiyoruz. Yapılan incelemenin sonucunda daha net bilgiler ortaya çıkacaktır" dedi. 

KAYNAK : Haber7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    İNNA LİLLAHİ VE İNNE İLEYHİ RACİUN RABBİMİZ CELLE CELALUHU RAHMET EYLESİN cümle müminler e
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Yolcu otobuslerinde emniyet kemeri takmak zorunlu olmali. Sık sık denetim yapilmali. Takmayanlar icin hem otobus firmasina hemde yolcuya ceza yazilmali. Otobus kazalarinda encok olum emniyet kemeri takilmadigi icin oluyor.
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Yavas gidip kurallara uysalar birsey olmaz. Mavinlikten otubus suruculugune, bu sistemi degistirin. Ölenler tavuk deyil. Hepsinin ailesi var
    Cevapla
  • Okur 3 ay önce Şikayet Et
    Karayolları denetlenmeli yolda hiç bir fosfor yok çizgi yok sis çok... tuzlama yer yer yollar iç acısı eriyen kar yol üzerinde özellikle virajlarda toplanıp buz tutuyor refüjlerde menfez su arkı vs yok. sözde iki şeritli ama yollar dar kenarlarda mıcır var bariyer yok. Iş ve tarım araçları yola sığmıyor. Uzun yakmayı adet edinen sürücü çok aydınlatma yetersiz.Şehirlerarası yol hep meskun
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede olmayan şeylerin en başında denetim geliyor. her alanda.. denetim yok.. eğitim zaten yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR