MOSSAD'a MİT operasyonunda yeni detaylar: FETÖ'cü polis de vardı

MİT ve İstanbul emniyetinin düzenlediği ortak operasyonda İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sattığı gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişi arasında bulunan FETÖ'den ihraç edilen eski polisin evinde 4,5 kilogram kokain ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2024 16:53 GÜNCELLEME 05.03.2024 17:21 GÜNCEL
MOSSAD'a MİT operasyonunda yeni detaylar: FETÖ'cü polis de vardı
MOSSAD'a MİT operasyonunda yeni detaylar: FETÖ'cü polis de vardı

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonun detaylarına ulaşıldı.

Bazı Filistinliler ve bu kişilere ait şirketlerin bilgilerini para karşılığı MOSSAD'a sızdırdığı belirlenen 8 şüphelinin kimlik ve adreslerini tespit eden ekipler, düzenledikleri operasyonda 7 zanlıyı yakaladı.

Şüpheliler arasında meslekten ihraç edilen eski emniyet amiri Hamza Turhan A'nın da bulunduğu ve bu kişinin sosyal medyada İsrail aleyhine birçok paylaşımı olduğu belirlendi.

FETÖ'DEN İHRAÇ POLİSİN EVİNDEN KOKAİN ÇIKTI 

Şüphelilerin arasında yer alan ve daha önce FETÖ'den ihraç olan polis İsmail K'nin de edindiği bilgileri MOSSAD'a ilettiği ortaya çıktı. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise 4,5 kilogram kokain ile hassas terazi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan Özkan Ş.'nin polislikten ihraç edildiği, Ömer Burak G'nin kendi isteğiyle istifa ettiği, Ercan K'nin de emekli polis olduğu öğrenildi.

Bu arada, şüphelilerden Mehmet Y'nin vergi dairesi çalışanı olduğu, Funda K'nin de özel sektörde çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca, adreslerdeki aramalarda çok sayıda dijital materyal, ruhsatsız tabanca, dinleme cihazı tespit etmeye yarayan alet ve bir miktar para ele geçirildi.

Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ndeki işlemleri sürüyor.

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • halıl 1 ay önce Şikayet Et
    Kanı bozuklara İdam..
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların kanında bozukluk olmasa itikadı olsa bunları yapamaz.
    Cevapla
  • Vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    İnsan müsveddesi alçak mahluklar. Milli manevi hiçbir değerleri kalmamış. Hainlikte zirve yapmışlar.
    Cevapla
  • Yadigar 1 ay önce Şikayet Et
    O mehur 1 Dolar larda var
    Cevapla
  • Köstebek 1 ay önce Şikayet Et
    sadece bu kadarla kalmazlar bunlar ayak takımı önemli olan halen aktif halde üst düzeyde kamu vb alanda çalışanları tespit etmektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR