MOSSAD ajanı çıkan eski polisten pes dedirten ifade! Ödemeleri nasıl aldığı ortaya çıktı

MİT ve emniyetin düzenlediği ortak operasyonla İsrail gizli servisi MOSSAD’a bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan eski emniyet genel müdür yardımcısı Hamza Turhan Ayberk’in ifadesi ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2024 12:03 GÜNCELLEME 12.03.2024 12:04 GÜNCEL
MOSSAD ajanı çıkan eski polisten pes dedirten ifade! Ödemeleri nasıl aldığı ortaya çıktı
MOSSAD ajanı çıkan eski polisten pes dedirten ifade! Ödemeleri nasıl aldığı ortaya çıktı

İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları belirlenen 6 şüpheli geçtiğimiz hafta tutuklandı. Şahıslardan birinin televizyonlarda sabah programlarına katılan eski emniyet amiri Hamza Turhan Ayberk olduğu ve MOSSAD'ın bu kişiyle "Victoria" kod adlı ajanı üzerinden temasa geçtiği tespit edilmişti.

ÖDEMELERİ BITCOIN OLARAK ALMIŞ

Eski Güngören Emniyet Müdür Yardımcısı Ayberk, bir restoranda vurulduktan sonra ihraç ediliyor. Sonrasında da dedektiflik bürosu kuruyor. Mossad 9 hat üzerinden Victoria kod adlı casusla Ayberk'le temas kuruyor. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın edindiği bilgiye göre ödemeler kripto para cinsi Bitcoin üzerinden yapılıyor.

"AYKIRI BİR İŞ YAPTIĞIMI BİLMİYORDUM"

Ayberk'in ifadesinde devlete karşı ajanlık yaptığını bilmediğini söylediği öğrenildi. Ayberk, "Yaptığımız işlerin dedektiflik kapsamında olduğunu düşünüyorduk. Aykırı bir şey olduğunu bilsem sahte hesap açar, başka şahıslar üzerinden yapardım. Bilgilerin hepsi normal şahıslarla alakalı. Devletle ilgili bilgi, belge ve fotoğraf yoktur" diyor.

KAYNAK : SÖZCÜ
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    iki gün yatar sonra dışarda
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    it konustuysa asi gitsin benim vergimle yasamasin.hainlere ölüm
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    devletten aldığı maaş yetmemiş galiba gözünüzü toprak doyursun.
    Cevapla
  • Nevzatt 1 ay önce Şikayet Et
    Sokaktaki köpek senden daha şereflidir!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    DEVA partisinde yakın zaman öncesinde "siyasi ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanan partinin kurucularından METİN GÜRCAN...!!?? Ülkemde doğru düzgün bir araştırma yapılsa daha kimlerrr çıkarrr kimlerrrr..!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR