Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek

Kurtuluş Savaşı'nda hizmetleri tespit edilen 4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 06:41 GÜNCELLEME 20.04.2024 10:36 GÜNCEL
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, İstiklal Madalyası Kanunu gereğince Kurtuluş Savaşı'ndaki hizmetleri tespit edilen 4 gazinin mirasçılarına İstiklal Madalyası verilecek. Karara göre, İstiklal Madalyası verilecek gaziler ile mirasçılarının isimleri şöyle;

1317 (1901) Posof (Eleskirt) doğumlu Memet oğlu Er Rüstem Gökçe, mirasçısı Oğlu Hayri Gökçe, 1305 (1889) Sarayönü doğumlu Mirza oğlu Er Hizir Mirza, mirasçısı kızı Hatice Karçaaltıncaba, 1307 (1891) Sivas/Ulaş (Kangal) doğumlu, Ali oğlu Çavuş Osman Cesur, mirasçısı torunu Halit Cesur, 1297 (1881) Çankırı doğumlu, Emirahmet Oğullarından Osman oğlu Er Mehmet, mirasçısı torunu Ertan Yurdakul.

KAYNAK : DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • hHüseyin 1 hafta önce Şikayet Et
    Verin, Verin. Yaşayan bir Canlı Gazi yok, Madalyalar ( PARALAR ) kime ???
    Cevapla
  • METE LER 1 hafta önce Şikayet Et
    Benim dedemde çanakkalede savaşmış gazi olmuş
    Cevapla
  • Misaf 1 hafta önce Şikayet Et
    Muharrem Öksüz Muharrem Recep çavuş Çanakkale gazisi İstanbul balat Ali Fuat Cebesoyun yaveri ,yüzbaşı Sokrat İncesulunun yerine birliğinin başına geçip bir ingiliz makinalı tüfek tabyasını havaya uçuran gönüllü olup birkaç ingiliz gemisinin batırılmasına öncü olan keşif yapan kahraman
    Cevapla
  • Omer 1 hafta önce Şikayet Et
    Benim dedem Mehmet DAYAN da 1915 şehid mezarı yok Kayıp Allah gani gani bütün şehit lerimize Rahmet eylesin
    Cevapla
  • 3922 1 hafta önce Şikayet Et
    250 aileye verilsin canakkale
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR