Katil İsrail, Kudüs şehidi Hasan Saklanan’ın naaşına ne yaptı? Haber7 yakınlarına ulaştı

Kudüs'te soykırımcı İsrail polisinin kurşunlarıyla şehit olan Hasan Saklanan'ın naaşına ne olduğu bilinmezken yakınları cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi talebinde bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2024 23:16 GÜNCELLEME 14.05.2024 11:08 GÜNCEL
Katil İsrail, Kudüs şehidi Hasan Saklanan’ın naaşına ne yaptı? Haber7 yakınlarına ulaştı
Katil İsrail, Kudüs şehidi Hasan Saklanan’ın naaşına ne yaptı? Haber7 yakınlarına ulaştı
  • Haber7 – ÖZEL

Filistin'in başkenti Kudüs'te işgalci İsrail polisi tarafından 30 Nisan'da şehit edilen Hasan Saklanan’ın naaşı 2 haftadır Türkiye'ye teslim edilmedi.

İsrail makamları, 13 gündür şehit Hasan Saklanan'ın naaşına ne yapıldığına ilişkin hiçbir açıklama yapmadı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Hasan Saklanan'ın naaşının ülkeye getirilmesi konusunda devreye girdiği belirtildi. Filistin'de Hamas'ın da İsrail ile yürütülen ateşkes müzakerelerdinde Hasan Saklanan'ın durumunu gündeme getirdiği kaydedildi.

Şehit Saklanan'ın ailesinin bekleyişi sürüyor.

Öte yandan Gazze'deki soykırım saldırılarından ciddi derecede ıstırap duyan Hasan Saklanan'ın bölgeye gidebilmek için 4 defa girişimde bulunduğu ifade edildi.

Şehit Saklanan'ın Kudüs'te şehit olmadan önce Mescid-i Aksa'da namaz kıldığı bildirildi.

Şehit Hasan Saklanan ve çocukları

CENAZE HALA TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLMEDİ

Hasan Saklanan'ın yakınlarından Aziz Yaka, Haber7'ye yaptığı açıklamada şehidin naaşının Türkiye’ye getirilmesi talebini yineledi.

Aziz Yaka, “Cenaze hala teslim edilmedi. Hasan ile ilgili olumlu gelişme ve haber yok açıkçası. Biz İçişleri Bakanlığı, il müftülüğü ve milletvekilleri ile irtibat halindeyiz. Herhangi bir netice yok." dedi.

Şehidin naaşının hala akıbetinin bilinmezliğini korurken devletin yetkili mercilerinden de tatmin edici bir cevap gelmediğini belirten Aziz Yaka, “Devletin en üst düzeyi de herhangi bir açıklama yapmadı. Bize ‘Uğraşıyoruz’ dediler. Hamas lideri Haniye de bizi arayıp gerekirse takas yapabileceklerini söyledi. Aslında bu Türkiye’nin meselesi ama bu konuda bahsi dahi açılmadı. Hiçbir şekilde açıklama yapılmadı. Biz de hala bekliyoruz.” diye konuştu. 

DAHA ÖNCE 3 DEFA GİTMEYE ÇALIŞTI

7 Ekim'de Filistinli mücahitlerin gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı terör saldırılarından büyük raharsızlık duyan Hasan Saklanan'ın bölgeye gidebilmek için 4 defa girişimde bulunduğu ifade edildi.

Aziz Yaka, Hasan Saklanan'ın daha önce gitmek için 3 girişimde bulunduğunu ve dördüncüsünde gitmeyi başardığını söyledi. 

"Benim hayatımdaki en değerli dostum, kardeşimdi kendisi. Ben de kendisi için öyleydim. Gidişi benim için hayatımda doldurulmayacak bir boşluk oluşturdu." diye konuşan

Aziz Yaka ve şehit Hasan Saklanan

GAZZE İÇİN İLK HAMLESİ 4 AY ÖNCE

Yaka, Şehit Saklanan'ın Ocak 2024'ten beri Gazze'ye ulaşmaya çalıştığını belirterek şu ifadelerde bulundu:

"Kendisi köyde imamlık yapıyordu. Beraber müftülüğe gitmiştik. Bana aylar öncesinden ısrarla 'gidelim' diye söylüyordu. Hatta Ürdün’e bilet kestik. Çarşıda alışverişimizi yaptık, elbise ve sırt çantası aldık. Ocak ayının sonuna doğru müftülüğe gittik, 3 aylık izin isteyecekti. Şöyle bir niyeti vardı; ‘Buradan Ürdün’e gidip Filistin’e giriş yapabilirsem zaten geri gelmiş değilim. Oradan bir yolunu bulamazsam geri döner görevime devam ederim. Ondan sonra fırsatını bulursam tekrar giderim.

Müftülüğe gittik, müftünün bizzat kendisiyle görüştük. Müftü bey, ücretsiz izne ayrılmasını istemedi. Konuyu bilmiyordu, gideceğinden de haberi yoktu. Memuriyette ücretsiz izne çıkma hakkı vardı zaten. Ancak kısmet olmadı. Müftü bey, dolaylı yollardan izin vermedi. Bileti de iptal oldu. Bu gitmek için ilk girişimi oldu."

İKİNCİ GİRİŞİMİNDE SURİYE'YE KAÇAK OLARAK GEÇTİ

Kudüs'e gitmekten asla vazgeçmediğini belirten Aziz Yaka, ikinci kez Filistin'e gitmek için Suriye'ye kaçak yollarla geçtiğini kaydetti. Aziz Yaka, Suriye'de bir örgüt tarafından tutulduğunu, bunun da muhtemelen Suriye Milli Ordusu olduğunu belirtti. Yaka şunları söyledi:

"İkinci girişiminde buradan Suriye sınırına gitti. Savaş olduğu için sınırdan geçiş yapması kolay oldu. Türkiye’den dışarıya çıkmak zordu. Suriye’de zannediyorum Özgür Suriye Ordusu tarafından yakalanmış. Suriyeliler ‘Ajan mı değil mi’ diye 3-4 gün içeri almışlar, sorgulamışlar. Bakmışlar sicili temiz, herhangi bir tehlikesi yok. Daha sonra serbest bırakıp Türkiye tarafına geri göndermişler. Ama kendilerinin hangi örgütten olduklarını söylememişler. Bizim Akçakale-Tel Abyad sınır kapısından yasak olduğu için böyle planlamıyordu zaten. O nedenle kaçak yollardan girdi kendisi.

Üçüncüsü de Suriye’deki örgütlerle iletişim kurmaya çalıştı. Fakat o da olmadı."

Şehit Hasan Saklanan'ın yetim çocukları

DÖRDÜNCÜ GİRİŞİMİNDE ŞEHADETE YÜRÜDÜ

Bütün çabalarına rağmen 3 kere gitmeyi başaramayan Hasan Hoca'nın tevafuken adı Kudüs gezisinde çıktığını belirten Aziz Yaka, şöyle konuştu:

"Dördüncü girişimi tevafuk oldu. O kadar çırpındı, gayret gösterdi fakat bir türlü gidemedi ama Türkiye geneli Kudüs’e gezi programı düzenleniyor. Burada da piyango gibi Hasan Hoca’nın adı çıkıyor, Kudüs gezisine gönderiliyor. Geziye bizim Şanlıurfa’dan 3 kişi gitti. Tevafuk, gezi için onun adı çıktı. 3 kişiden biri Hasan oldu.

Buradan giden 3 kişiden biriyle iletişime geçtik. Konakladıkları otelden arkadaşları, gezi için çağırdıklarında Hasan, ‘Ben biraz rahatsızım. Belki daha sonra size katılırım’ demiş. Daha sonra gezi arkadaşları, dışarı çıkmış. Hasan da onlar gittikten sonra çıkmış. Zaten videolarda görmüşsünüzdür, bıçak falan satın alıyor. Daha sonra Mescid-i Aksa’ya gidiyor, namazını kılıyor. Ve şehit olduğu mukavemeti gerçekleştiriyor.

Hamas temsilcileri de geldiler ve bize taziyelerini ilettiler. Onların da bize naklettiği şu; Hasan Hoca’nın Mescid-i Aksa’ya uzaklığı 400 metre. Hasan Hoca’nın namazdan çıktıktan sonraki ilk icraatı o oluyor...”

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Biran önce şehidimizin naaşı alınsın
    Cevapla
  • Abdullah 2 ay önce Şikayet Et
    zulme karşı duruş Allah kabul etsin şehadetini
    Cevapla
  • Hani 2 ay önce Şikayet Et
    Zulüm karşısındaki cesaretli duruş ve azmiyle şehadete yürümüş ve nasib olmuş. Biz kendimize üzülelim.
    Cevapla
  • Ferhat 2 ay önce Şikayet Et
    sonun başlangıcı olacak hasan hocanın yaptığı devletim beni oraya davet ettiğinde koşa koşa gideceğim
    Cevapla
  • MaDMaX 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiyedeki israil ajanları da böyle sokak ortasında kamera karşısında infaz edilsin. kısasa kısas.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR