Bakan Tekin'den 'müfredat' eleştirilerine cevap: 'Okuyarak eleştirsinler'

Bakan Tekin, yeni müfredatla ilgili eleştirilere ilişkin, "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2024 12:50 GÜNCELLEME 29.05.2024 13:03 GÜNCEL
Bakan Tekin'den 'müfredat' eleştirilerine cevap: 'Okuyarak eleştirsinler'
Bakan Tekin'den 'müfredat' eleştirilerine cevap: 'Okuyarak eleştirsinler'

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, özel sektör öğretmenlerinin taban maaş taleplerine ilişkin, "Özel okul temsilcileriyle de görüşüyoruz bu konularda. Öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek çözümler üretmeye çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Tekin, onayladığı yeni Milli Eğitim Müfredatına yönelik ve ön açıklamasında Atatürk'ün adının geçmediği yönündeki eleştirilerle ilgili, "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum kendilerine" yanıtını verdi.

Tekin, yaklaşan yaz tatili ile ilgili de "Yaz aylarını tatil yaparak geçirsin çocuklarımız. Okul dışında, ders dışında okuyarak, başka türlü etkinliklerle, sosyal aktivitelerle, sanatsal aktivitelerle, ülkemizin güzelliklerini görerek güzel bir tatil yapmalarını arzu ediyorum. Velilerden de çocuklarına, öğrencilerimize bu şekilde bakmalarını, bu şekilde yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bu da eğitimin bir parçası" açıklamasında bulundu. 

KAYNAK : DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım,çok yazı var .O kadar çok süslü kelime var ki insan okumaya üşeniyor.
    Cevapla
  • Ali Yıldız 1 ay önce Şikayet Et
    Size güvenimiz tam inşallah en kısa zamanda gerçek milli eğitim yapılır
    Cevapla
  • A. İVME 1 ay önce Şikayet Et
    Müfredat değişikliği demek herkes doktor, mühendis, hukukçu, iktisatçı ve öğretmen olacak değildir. Üniversite sayısını indir yarıya, hocalarını bir imtihandan geçir ve ara eleman yollarını aç ki müfredat değişikliği olduğuna inanalım.
    Cevapla
  • ömer kurt 1 ay önce Şikayet Et
    Okul müdürlerinin keyfe keder kıyafet değiştirmelerinin önüne geçilsin her okulun kendine has bir kıyafeti olmalı her gelen müdür kendi giyim zevkine göre okul kıyafetini değiştiriyor sanki kendi giyecekmiş gibi yazık insanlar bir sürü sıkıntı yaşıyor bu durumda.
    Cevapla
  • ömer kurt 1 ay önce Şikayet Et
    Şu ara tatiller kaldırılsın çocukların okuma şevki kalmadı tam motive olmuşken pat ara tatil bütün motivasyon sıfır her zaman bir tatil beklentisi sürekli okul tatil oldu zaten moduna soktu çocukları bu durum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR