Köpeklerin saldırısından sonra kolunu kaybeden Huriye Kaya yaşadıklarını unutamıyor

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan ve 4 yıl önce köpeklerin saldırısına uğrayarak kolunu kaybeden 61 yaşındaki Huriye Kaya, yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamadığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2024 21:37 GÜNCELLEME 31.05.2024 02:14 GÜNCEL
Köpeklerin saldırısından sonra kolunu kaybeden Huriye Kaya yaşadıklarını unutamıyor
Köpeklerin saldırısından sonra kolunu kaybeden Huriye Kaya yaşadıklarını unutamıyor

Kaya, 2020 yılında memleketi Trabzon’un Of ilçesine çay hasadı için gitti. Çay bahçesine yakın bir bölgede üç köpeğin saldırısına uğrayan Kaya'yı yaşlı kadının çığlıklarını duyan çevredekiler kurtardı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kaya yedi ameliyat geçirdi.

Sol kolu dirsekten kesilen ve vücudunda ciddi yaralar bulunan Kaya, iki ay sonra hastaneden taburcu edildi.

Kaya, AA muhabirine, olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen korku ve travmalarının sürdüğünü anlattı.

Köpek saldırısının bir anda gerçekleştiğini ifade eden Kaya, "Sabah saatlerinde normal yolumda yürürken birden köpeklerin saldırısına uğradım. 3 köpek beni yere düşürerek, sürükledi. Can havliyle çığlık attım ama önce duyan olmadı. Alman kurdu cinsi köpekler vücudumun her yerinden defalarca ısırırken, pitbull cinsi köpek de kolumu ısırdı ve uzun süre sıkarak bırakmadı." dedi.

Kaya, köpeklerin saldırısı sonucu kolunun koptuğunu belirtti.

Saldırının aklından bir an olsun çıkmadığını ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

''Diğer köpekler beni sürekli ısırıyordu ama pitbull kolumu kaptı. Dakikalarca sıktı sonra da kemiğine kadar parçaladı. Bu anları ölene kadar unutmayacağım. Kendimi kurtarmaya çalıştıysam da başarılı olamadım. Birileri gelip beni bu halde yerde çırılçıplak buldu. Onlara yalvardım yardım etmelerini istedim. Beni hastaneye götürdüler 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal servise çıktım ve uzun bir tedavi sürecim oldu. Kolumu kurtarmak için bütün doktorların seferber olduğunu gördüm ancak kangren oldu ve kalan az bir kısmı da kesmek zorunda kaldılar.''

Hukuki sürecin hala devam ettiğini aktaran Kaya, devlet yetkililerinden yardım istedi.

Psikolojisinin çok bozuk olduğunu, tedavi gördüğünü belirten Kaya, ''Tedavimin bitince Çorlu'ya geldik. Eşim yüzde 60 engelli, bir kızım var eşinden ayrı ve 3 torunum var. Zaten yaşam ile mücadele ediyoruz ve üzerine psikolojim de çok kötü. Saldırının ardından 4 yıl geçti hala doğru düzgün uyuyamıyorum, rüyalarımda sürekli köpeklerle mücadele ediyorum. Psikolojik tedavi sürecim devam ediyor. Yoğun bir ilaç tedavisi sürüyor.'' dedi.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • hhüseyin 4 hafta önce Şikayet Et
    Zamanı geçmiş zaten ama sokaklarımız daha da Amazon olmadan derhal çözüm bulunmalı. Engel olmaya çalışanların birinci amacı hükümete takoz olmak. İnsan hayvandan her zaman değerlidir
    Cevapla
  • eda 4 hafta önce Şikayet Et
    uyutun artık daha ne bekleniyor?
    Cevapla
  • ökkeş. 4 hafta önce Şikayet Et
    itseverler dünyanın bilinen en iyi insanı da olsanız bu kadının hakkını ödeyemezsiniz. Oturduğunuz yerden köpekseverlik yapmak kolay. inşallah sizin başınza gelir böyle şey de anlarsınız kadını. alıp alıp sokağa bırakanlar mutlu oldunuz mu şimdi.
    Cevapla
  • köpek 4 hafta önce Şikayet Et
    köpek severlere ne diyeyim...gücünüz varsa kopek bakım evı açın maddı yarımda bulunun
    Cevapla
  • alihan 4 hafta önce Şikayet Et
    Hayvan haklarını savunanlar : hayvan haklarını savunduğuz kadar da insan haklarını savunun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR