'Aç kalmasınlar' diye tarihi yarımadaya başıboş köpek transferi!

Sokak köpeklerinin 'uyutulması' ya da 'kısırlaştırma seferberliği' gibi çözüm önerileri tartışılırken, İstanbul'a 'aç kalmasın' diye Kartal, Silivri, Çatalca; hatta Kocaeli ve Sarıyer'den tarihi yarımadaya köpek getirildiği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2024 11:41 GÜNCELLEME 31.05.2024 11:47 GÜNCEL
'Aç kalmasınlar' diye tarihi yarımadaya başıboş köpek transferi!
'Aç kalmasınlar' diye tarihi yarımadaya başıboş köpek transferi!

Şehir merkezlerini mesken tutan başıboş köpeklerin, ‘aç ve bakımsız kalmasınlar' denilerek kırsal bölgelerden getirildiği tespit edildi.

Ormanlık ve kırsal alanlardaki köpeklerin, daha iyi şartlarda yaşamaları için bazı kişilerce kalabalık ilçelere getirildiği öğrenildi. AKŞAM'a konuşan Fatih Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Ayşegül Coşkun, Kocaeli, Sarıyer, Ümraniye, Tuzla, Pendik, Kartal, Silivri, Çatalca, Bahçeşehir gibi yerlerden tarihi yarımadaya getirilen köpeklerin olduğunu belirlediklerini söyledi.

"KİLOMETRELERCE UZAKLARDAN BİLEREK GETİRİLİYOR"

Şehir merkezlerine taşınan köpeklerin kulak küpelerinden tespit edildiğini aktaran Coşkun, şöyle devam etti: "Bu köpeklerin % 80'inde kulaklık var; yasal zorunluluk olmasına rağmen mikroçip yok. Kilometrelerce uzaklardan bölgemize köpeklerin 'aç ve bakımsız kalmasın' diye bilerek getirildiğini değerlendiriyoruz. Belediye olarak veteriner sağlık hizmetlerimiz üst seviyede olduğu için köpeklere burada daha iyi bakılır diye düşünülüyor. Yasa gereği ilçeler arasında hayvanlar nakledilemez."

PAZARCI KAMYONETİNDE YAKALADIK

Ayşegül Coşkun, kırsal ilçelerden Fatih'e gelen pazarcıların kamyonetle saldırgan köpekleri de beraberlerinde getirirken suçüstü yakalandıklarını söyledi. Coşkun, "Bu kişiler de gerekçe olarak 'Fatih'te köpeklere iyi bakılır' diye düşündüklerini ifade ediyorlar" dedi.

FATİH'TE BİR YILDA 40 BİN İHBAR

Fatih'te geçen yıl 40 bin ihbar aldıklarını söyleyen Coşkun, şöyle konuştu: "İhbarların 30 bini yaralı hayvan, 10 bini köpeklerin rehabilitasyonuyla ilgiydi. Hayvanları kısırlaştırıp kuduz aşılarını yaptıktan sonra mikroçip ve kulak küpesi uygulamalarını gerçekleştirip; yasa gereği alındığı yere bırakıyoruz."

 

 

 

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • mete 5 gün önce Şikayet Et
    imamoğlu uyanık adam . otobüse zam yapar ,ekmeğe zam yapar ,5 senede istanbulu batırır .biliyorki vatandaş bunların hepsinin sorumlusu olarak MERKEZİ HÜKÜMETİ sorumlu tutar . ekremde bu işten nemalanır .. vede öyle oldu 31 mayısta gördük. hükümet desen ha var ha yok .hiçbir şeyin farkında değil ..
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Bu kadar köpegın göc etme sebebi iç savaş cikarmak olabilir
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Anaç belli, toplumda infial oluşturup kaos çıkarmak. Mama mafyası da bu işten nemalanıyor.
    Cevapla
  • Ayarcı 4 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul'da herkese yere var köpeklere yok öyle mi...on milyon aç köpek doyar İSTANBUL'DA...hatta Türkiye'deki bütün köpekleri İstanbul'a taşımak gerekir...
    Cevapla
  • Ozer 5 gün önce Şikayet Et
    Sen gelmişsin bütün arkadaşlarim gelsin diyorsun galiba
    Cevapla
  • Sakin 4 hafta önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti beleşe kon her zamanki gibi çözdük de. Beş daha on yıl istanbul durdu hatta geri gıttı İzmir'e benzeriz artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR