4’ü cinayet, 45 suçtan aranıyordu! 11 yıl sonra yakalandı

Diyarbakır’da 4’ü ‘tasarlayarak öldürme’ olmak üzere 45 suçtan aranan Engin A. (48), 11 yıl sonra yakalandı. Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalanan Engin A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2024 11:58 GÜNCELLEME 01.06.2024 11:58 GÜNCEL
4’ü cinayet, 45 suçtan aranıyordu! 11 yıl sonra yakalandı
4’ü cinayet, 45 suçtan aranıyordu! 11 yıl sonra yakalandı

Diyarbakır'da 2013 yılında polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, toplum üzerinde korku ve panik ortamı oluşturarak çıkar sağlayan suç örgütünün 22 üyesi tutuklandı.

O dönem yapılan araştırmada firari olan örgütü üyesi Engin A.’nın Rifai Burak ve Şaban Ayazgün isimli kişileri tasarlayarak öldürme, 8 tehdit, 1 ateşli silahla yaralama, 1 silahlı eylem hazırlığı, 3 silahlı eylem, 3 yağma, 2 hürriyetten yoksun bırakma, 12 uyuşturucu madde sevkiyatı, 2 ihaleye fesat karıştırma, 3 gümrük kaçağı telefon ele geçirilmesi, 4 sahte kimlik bulundurma olayına karıştığı tespit edildi. JASAT ekipleri, Engin A.’nın yakalanması için çalışma başlattı.



TAKİP EDİLEN FİRARİ ŞÜPHELİ, EVDEN ÇIKTIĞI SIRADA YAKALANDI

Yapılan çalışmalarda, Engin A.’nın saklandığı ev belirlendi. 11 yıl 3 ay 26 gün kaçan Engin A., yol üzerinde de tedbir alan ekipler tarafından, evden çıktığı sırada yakalanarak gözaltına alındı.



Yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) işleminde Engin A. hakkında ‘kamu görevlisine direnerek görevi yaptırmamak’ suçundan 2, ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan da 2 olmak üzere 4 kaydının daha olduğu ortaya çıktı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen Engin A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı sisteminde böyle kisiler eşkıya olarak nitelendirilir ve ibreti alem diye sallandirilirdi şimdi 2024'un Türkiye'sinde domuz gibi besliyorlar iceride şimdi hangi kanunlar gerici cagdisi ortada işte...
    Cevapla
  • Aktolga 3 ay önce Şikayet Et
    Nasıl gezmiş 11 yıl kim korumuş. Asılsın ibret için 1 ay darağacında bekletilsin.
    Cevapla
  • BİROL 3 ay önce Şikayet Et
    Tasarlayarak adam insanları öldürenin dışarıda ne işi var bilen biri anlatabilir mi merak ettim de o yüzden soruyorum!?
    Cevapla
  • mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    adamın boyu kadar dosyası olmuş idamı çoktan haketmiş
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Birde Ceza Evinde Besleyelim İdam Şeriat Tez Zamanda Gelmeli..??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR