Büyükçekmece'de bulunan cesede ilişkin sıcak gelişme! 2 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Büyükçekmece'de balıkçılar tarafından bulunan halıya bağlanarak ağırlıkla denize atılan kadın cesedinin kimliği tespit edildi. 24 yaşındaki kadının ailesinin 4 gündür kızlarından haber alamadığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2024 13:23 GÜNCELLEME 08.06.2024 16:04 GÜNCEL
Büyükçekmece'de bulunan cesede ilişkin sıcak gelişme! 2 kişi gözaltına alındı!
Büyükçekmece'de bulunan cesede ilişkin sıcak gelişme! 2 kişi gözaltına alındı!

Türkiye, dün İstanbul Büyükçekmece'de bulunan cesedin ardındaki sır perdesini konuşuyor. Halıya bağlanmış ve ayaklarına bağlanan ağırlıkla denize atılan kadın ceseti görenleri adeta dehşete düşürmüştü.

İstanbul'da korkunç olay! Denizden halıya sarılmış kadın cesedi çıkarıldıİstanbul'da korkunç olay! Denizden halıya sarılmış kadın cesedi çıkarıldı

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olay, dün Büyükçekmece Mimarsinan sahilinde meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre, halıya bağlanan ve dibe batması için ağırlıkla denize atılan kadın cesedinin Avcılar'da yaşayan 24 yaşındaki öğrenci Sedef Güler'e ait olduğu ortaya çıktı.

4 GÜNDÜR KAYIPMIŞ

4 gündür kayıp olduğu öne sürülen genç kadın için ailesinin, sosyal medyada kayıp ilanları yayınladığı öğrenildi.

3 KİŞİ TESPİT EDİLDİ 2'Sİ GÖZALTINA ALINDI

Polis yaptığı çalışmalar sonucu olayla ilgili olarak 3 kişinin kimliğini tespit etti. Şüphelilerden F.B. ve Y.G. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliğine getirilen şüpheliler olayla ilgili sorguya alındı. Olayla bağlantısı tespit edilen 3. şüphelinin ise yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Polis soruşturmasına göre F.B.'nin cinayeti gerçekleştirdiği, diğer şüphelilerin cesedin denize taşınmasına ve denize atılmasına yardımcı oldukları değerlendiriliyor. Olayın sebebinin yapılacak sorgulamanın ardından kesinleşeceği belirtildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

İFADESİNDE CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Büyükçekmece’de halıya sarılı haldeki cesedi denizden çıkartılan 24 yaşındaki Sedef Güler cinayeti ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Gözaltındaki Fırat B. emniyetteki ifadesinde "Arkadaşım beni aradı. Eve gittiğimde kız ölmüştü. Cesetten kurtulmak için plan yaptık. Nalburdan zincir alıp cesede sardık. Sonra otomobille götürüp köprüden aşağı attık" dedi.

Öte yandan cinayetin işlendiği evi bulan polis olay yerinde inceleme yaptı. Genç kızın boğularak öldürüldüğü değerlendirilirken, evde bulunan, boğarken kullanıldığı düşünülen kaşkol, eşarp, ip gibi bazı eşyalara incelemek üzere el koydu. Olayın firari şüphelisi olarak aranan Yavuz G. hakkında ise uyuşturucu kullanmak suçundan çok sayıda suç kaydı bulunduğu ayrıca 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Mahalle sakini Cem Tansever, "Sabahleyin geldiğimizde limanda polis ekipleri vardı. Balıkçı arkadaşlar denizde bir bayan cesedi görmüşler. Ekiplere haber vermişler. Sahil güvenlik ve polis ekipleri cesedi denizden çıkartmışlar. Olay yeri inceleme çalışmaları yapıldı. Otopsi yapmak için ekipler cesedi alıp götürdü" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK : İHA, DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 99 TÜMÜ
  • Cengizhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim sonumuzu hayr eylesin. Ailesine sabır versin. Herkes bir yaptığıyla imtihan olacak
    Cevapla
  • Hüseyin 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah ailesine sabır versin inşallah. Olmuş bitmiş olayın bir çok suçlusu ve sebebi vardır mutlaka, yargılamak hardimize değil ama kızın ailesinin yerinde olsam zanlılardan önce Türkiye Cumhuriyeti devletinden şikayetçi olurdum. Hem ülkedeki çürümüş yargı sistemi nezdinde hem de uluslararası insan hakları mahkemesinde. 8 + yıl kesinleşmiş cezası olan binlerce canimiz var sokaklarda...
    Cevapla
  • Sivaslı 2 hafta önce Şikayet Et
    İdam idam idam..herkes kendine çeki düzen verecek..yeni anayasa yeni yasalar şart..
    Cevapla
  • a.60 2 hafta önce Şikayet Et
    İdam idam idam
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    8 yıl hapis almış ama ebinde yaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR