Başıboş köpeklerin saldırısına uğramıştı: 7 yaşındaki Duru evden çıkamıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde okulun bahçesinde sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan ikinci sınıf öğrencisi Duru Fidanboylu, yaşadığı korku nedeniyle evden çıkamıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2024 17:13 GÜNCELLEME 03.06.2024 17:18 GÜNCEL
Başıboş köpeklerin saldırısına uğramıştı: 7 yaşındaki Duru evden çıkamıyor
Başıboş köpeklerin saldırısına uğramıştı: 7 yaşındaki Duru evden çıkamıyor

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan talihsiz vatandaşlarda o anlar bir travma etkisi yaratıyor. 

İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Karaova Mahallesi'nde yaşayan ve buradaki ilkokulda eğitim gören 7 yaşındaki Fidanboylu, 24 Mayıs'ta okulun bahçesinde sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı.

Yardıma koşan bir velinin müdahalesiyle köpekten kurtulan öğrenci, bölgeye yakın sağlık ocağına götürüldü. Karın ve bel bölgesinde ısırık ve derin pati izleri oluşan küçük kız, büyük korku yaşadı. Saldıran köpek ile beraberindeki bir köpek, ekiplerce belediyenin geçici hayvan barınağına götürüldü.

Yaşadıklarını anlatan Duru Fidanboylu, okulun bahçesinde gezdiği sırada köpeğin saldırısına uğradığını, bir velinin yardımıyla kurtulduğunu söyledi.

Saldırı nedeniyle çok korktuğunu belirten Fidanboylu, karnında izlerin olduğunu ifade etti.

Fidanboylu, yaşadığı korkuyu üzerinden atamadığını dile getirdi.

Baba Hüseyin Fidanbolu ise kızının yaralanması nedeniyle çok endişelendiğini belirterek, insanların okul çevresine mama bırakmlarını, burayı hayvanların yaşam alanları olarak algılamalarına neden olmalarını doğru bulmadığını söyledi.

EVDEN ÇIKMAK BİLE İSTEMİYOR

Herkesin kendi evinin önünde köpeğini beslemesi gerektiğini ifade eden Fidanboylu, "Aynı gün aynı okulda iki vaka daha yaşanmış. İki çocuk daha köpeğin saldırısına uğramış. Konu adli vaka oldu. Ben kızıma devlet hastanesinde kuduz iğnesi vurduruyorum. Üç iğnesi daha yapılacak. Çocuğumun psikolojisi bozuldu, evin bahçesine bile çıkartsam köpek sesi duyduğunda koşarak eve geliyor. Evden çıkmak bile istemiyor. Benim bir günde dört kez Bodrum'a gidip gelmem 2 bin lira. Biz maddi durumu iyi olmayan insanlarız." diye konuştu.

Hüseyin Fidanboylu, sahipsiz köpeklerle ilgili sorunun çözülmesini istedi.

Anne Ayten Fidanboylu da yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğunu dile getirerek, sahipsiz hayvanların toplanmasını istediğini kaydetti.

"AKLIM HEP ONUNLA"

Kimsenin çocuğunun canının yanmasını istemediğini kaydeden Fidanboylu, "Hayvanları seviyoruz sahip çıkılsın, beslensin ama okul çevresinde ve bahçesinde değil. Bu konuda önlem alınsın. Hiçbir çocuğa da zarar vermesin istiyorum. Kızım köpek sesi duysa koşarak eve geliyor, korkuyor. Psikolojisi bozuldu. Okula getirdim ama çevrede köpekler olduğu için bırakıp gidemiyorum, aklım hep onunla. Tüm günümüzü okulda geçirmek zorunda kalıyoruz." dedi.

Öte yandan, bazı mahalle sakinleri ve veliler de okul çevresinde dolaşan köpekler nedeniyle çok tedirgin olduklarını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Candostu 3 hafta önce Şikayet Et
    Parklarda okul bahçesinde sokaklarda köpek terörü istemiyoruz artık.
    Cevapla
  • nur 3 hafta önce Şikayet Et
    Allahım bizi bu köpek teröründen kurtar inşallah ya Rabbim. Parka sahile gidemiyoruz sokağa çıkamıyoruz. psikolojimiz bozuldu evde kapalı kaldık. çocuğuma köpek saldırsa ne yaparım? kim verecek bunun hesabını?
    Cevapla
  • Bumerang 3 hafta önce Şikayet Et
    Rahmetli Nasrettin Hoca olsaydı. O zaman doktor yerine damdan düşen birini istemişti. Şimdi ise "bana başıboş köpek saldıran birini getirin" derdi. Çünkü başıboş köpek saldırısına uğrayan birini en iyi köpek saldırısına uğrayan anlar.
    Cevapla
  • Bumerang 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu başıboş köpeklerin saldırılarından zarar görenler ve aileleri biraraya gelsinler. Onlar da hayvansever8z diye geçinenler gibi eylem yapsınlar.
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 3 hafta önce Şikayet Et
    Kardeşim bu sorunun tek çözümü İTLAF. bU HAYVANLAR İNSANDAN KIYMETLİ İSE ÇIKIN SÖYLEYİN. İKTİDAR SANA OYUN OYNUYORLAR. İTLAF ET BUNLARI. TOPLUMSAL SORUN HALİNE GELDİ. VATANDAŞ İTLAF EDEBİLİR DE . BU SORUNU VATANDAŞ KÖKTEN ÇÖZER.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR