Kanayan yarayı durduracak kanun teklifine MHP’den destek! Haber7’ye önemli açıklama

Başıboş köpek sorunu ile ilgili kanun teklifine destek veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, başıboş köpeklerin sokaklardan toplanmasını ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2024 14:56 GÜNCELLEME 05.06.2024 15:22 SİYASET
Kanayan yarayı durduracak kanun teklifine MHP’den destek! Haber7’ye önemli açıklama
Kanayan yarayı durduracak kanun teklifine MHP’den destek! Haber7’ye önemli açıklama
  • Haber7 – ÖZEL

Bir taraftan vatandaşların ölüm ve yaralanmalarına sebep olan başıboş köpekler, diğer taraftan kuduz, kist hidatik, uyuz gibi halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Turizmi de baltalayan başıboş köpek sorunu, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Vatandaşların feryadına kulak veren Cumhur İttifakı konuyla ilgili TBMM’ye kanun teklifi sunacak. Sorunun çözümü için AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, konuyla ilgili birçok kesimden temsilci ve kişiyle görüşme gerçekleştirdi. 

MHP’DEN KANUN TEKLİFİNE DESTEK: BİR ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDAYIZ

Cumhur İttifakı’nın üyeleri de kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığı’na sunulacak kanun teklifini destekliyor.

Haber7’ye önemli açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, başıboş köpeklerin sokaklardan toplanması gerektiğini kaydetti. Sokakların güvenliğinin elzem olduğuna vurgu yapan Yıldız, “Vatandaşın uğradığı mağduriyeti de göz önüne alarak, bu hayvanların da Allah'ın bize emaneti olduğunu da görerek bir çözüm bulmak zorundayız.” ifadesinde bulundu.

AKLI BAŞINDA KİMSE SAVUNAMAZ

Vatandaşların mağduriyetlerinin göz önüne alınması gerektiğini belirten Yıldız, “Başıboş, hastalık yayan, saldırgan köpeklerin sokaklarda dolaşmasını aklı başındaki hiç kimse savunamaz, savunmamalı. Çocukların, kadınların, yaşlıların durumunu görüyoruz zaten.” dedi.

BELİRLİ MERKEZLERDE TOPLANMALI

Sahiplenmeden önce bunları belirli merkezlerde toplayıp kontrol altına almak daha uygun.” ifadesine vurgu yapan Feti Yıldız, “AK Partili arkadaşlarımla mutabık olunduğu şekilde hayvan hastalık yayıyorsa, iyileşemeyecek derecedeyse onun da uyutulması yönünde gidilmesidir. Asıl olan kısırlaştırmadır. Bu tehlikenin önüne geçerken hayvanların yaşama haklarına da saygılı olmak. Bizim ölçümüz bu.”  ifadelerinde bulundu.

TEDBİR ALINMALI, VATANDAŞLARIN RAHATSIZLIĞININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

Sahiplenmek isteyen gelip barınaklardan sahiplenebilir.” diyen Yıldız, “Barınaklarda toplanması en doğrusu o. Vatandaşların rahatsızlığının önüne geçilmeli. Ama hayvanların da hayat hakkına saygılı olmak zorundayız. Yani iki taraflı; hem insanların güvenliği hem de hayvanların yaşam hakkına saygı... Bir arada bir çözüm bulmak zorundayız.” diye konuştu.

Kanun teklifinin ‘itlaf’ anlamına gelmediğinin kaydeden Yıldız, sokaklarda güvenliğin öncelenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Tedbir alınmalı” dedi.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • ismail 3 hafta önce Şikayet Et
    milyonlarca basıbos kopeye harcanan paraları hayvancılıkla ugrasanlara verselerdı etı bugun 300 tlye yıyıyor olurduk
    Cevapla
  • Türk 3 hafta önce Şikayet Et
    Oylarimi buna verseydim diye düsnüyorum bazen.
    Cevapla
  • misafir 06 3 hafta önce Şikayet Et
    itlaf kesin çözüm
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Sadece kopekleri sokaktan toplamak yetmez sakın ama sakın sahiplendirme adı altında millete dağitmayı. Büyük şehirlerde evimizde köpek sesinden uyuyamaz hale geldik bunlar sığınaklarda dursun birde bu evlerde köpek besleyenlerede önlem alınmalı komşusunu rahatsız eden köpek sahiplerine ceza kesilmeli kimse evinde köpek sesi dinlemek zorunda değil köpek gürültüsüne çözum acil
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu iş çığrından çıktı artık. Herkes hayvan severliķ adına cana zarar verir duruma geldi. Bizde insanız ve en az onlar kadar hayvanları severiz. Ama her şeyin yeri ayrı. Hayvanseverlikse madem bende tasmaya aslan bağlayayım öyle gezeyim. Öyle ya pitbula ne kadar özgürlükse aslana da o kadar özgürlük. Yoksa hayvanseverler bunadamı karşı. Demek istiyorum ki her canlinin yeri ayrı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR