RTÜK Başkanı Şahin’den Halkbank’la ilgili yalan haberlerin ardından açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında Halkbank’la ilgili yapılan yalan haberlerin ardından X hesabından açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2024 13:47 GÜNCELLEME 06.06.2024 14:06 GÜNCEL
RTÜK Başkanı Şahin’den Halkbank’la ilgili yalan haberlerin ardından açıklama
RTÜK Başkanı Şahin’den Halkbank’la ilgili yalan haberlerin ardından açıklama

Gazeteci Timur Soykan, Halkbank tarafından Ayhan Bora Kaplan’ın para akladığı, birçok şirkete 550 milyon TL’den fazla kredi verildiği haberine yayın yasağı getirildiğine dair bir bilgi paylaştı. 

"GERÇEK DIŞI HABERLER DOLAŞIMA GİRİYOR"

Bu tarz haberlerin gerçek dışı olduğunu ve halkı bilinçli olarak yanlış yönlendirmeye çalıştıklarını paylaşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “İlgili mahkemenin verdiği yayın yasağı ortadayken ve halkımızın bankası Halkbank’ın resmî yalanlamalarına rağmen halen gerçek dışı kredi haberleri dolaşıma devam etmektedir.” ifadelerini kullandı. 

"BİLİNÇLİ OLARAK SERVİS EDİLİYOR"

Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajına, “Bilinçli olarak servis edilen yalan haberlerle ve yalanı yayma çabasında olanlar ile hem yargı önünde hem de idari anlamda mücadele edilecektir.” notunu düştü.

İşte Şahin’in yaptığı açıklamanın tam metni:

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE…

 

Bazı basın organlarında yer alan yanlış haberler, gerçek dışı sosyal medya paylaşımları ve halkı bilinçli olarak yanlış yönlendirme girişimleri sonrasında bu açıklamayı yapmak zaruret arz etmiştir.

 

İlgili mahkemenin verdiği yayın yasağı ortadayken ve halkımızın bankası Halkbank’ın resmî yalanlamalarına rağmen halen gerçek dışı kredi haberleri dolaşıma devam etmektedir. 

 

Halk Bankasını, şahsımı ve Üst Kurulumuzu maksatlı olarak yıpratmayı görev edinen, işi gazetecilikten başka her şey olan birilerinin, uzmanlarımızın medya kuruluşları ile irtibatlarına yönelik çarpıtma çabalarına acı bir tebessümle şahit oluyoruz.  

 

RTÜK İletişim Merkezi gibi çeşitli kanallar üzerinden medya hizmet sağlayıcı kuruluşların asılsız, yanlış ve yalan haber yaptığı ihbarları RTÜK’e ulaştığında görevli uzman personelimiz tamamen ilgili yayıncının lehine olacak şekilde gerekli uyarıları yapmaktadır. Uyarılar sansür değil, yayıncı kuruluşun lehine olacak yapıcı ikazlardır. Yapılan yalan, yanlış veya manipülasyon amaçlı haberin düzeltilmesi uyarısıdır. 

 

Yayıncıların mahkemenin yayın yasağına uymaması ve yapıcı uyarılarımızı dikkate almaması durumunda gerekli idari yaptırım ve hukuki hak arayışları gündeme gelecektir. 

 

Bilinçli olarak servis edilen yalan haberlerle ve yalanı yayma çabasında olanlar ile hem yargı önünde hem de idari anlamda mücadele edilecektir. 

 

Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK : Haber7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • firaset 1 ay önce Şikayet Et
    Halkbank'la yıllardır Amerikan Siyonistleri uğraşmıyor muydu, Türkiye yemi gelmişler.?
    Cevapla
  • Safiye erdem 3 ay önce Şikayet Et
    Suç cezasız kaldıkça böyle yalanlar hep olacak. Fikri takip yok. Yaptıkları yanlarına kar kalıyor
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Baz iftira ve yalan haberden cezayı bellerini doğrultamsınlar
    Cevapla
  • Savaş 3 ay önce Şikayet Et
    Banka dava açıp kasıtlı yanıltıyor manipülasyon yapıyor der düzeltme ve ödeme yapar yapmayan süresiz kapatılır o zaman görürüz fox tilki sözcü ve.vs.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu tür yalan haber yapanlara maddi ve manevi yaptırım uygulanmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR