Büyük tepki toplamıştı: Sapkın yapıma RTÜK cezayı kesti!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Sosis Partisi: Gıdatopya' isimli animasyon görünümündeki yapım ile ilgili sapkın içerik hakkında yasal inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Yapıma katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2024 17:07 GÜNCELLEME 24.07.2024 17:17 GÜNCEL
Büyük tepki toplamıştı: Sapkın yapıma RTÜK cezayı kesti!
Büyük tepki toplamıştı: Sapkın yapıma RTÜK cezayı kesti!

Dijital yayın platformu Amazon Prıme'da yayınlanan 'Sosis Partisi: Gıdatopya' isimli animasyon filmi içeriğindeki sapkın sahneleri nedeniyle tepki toplamıştı. RTÜK, yayınlara karşı harekete geçti.

RTÜK Başkanı Şahin'den Gülbin Tosun'a çok sert tepki: Haddi değil!RTÜK Başkanı Şahin'den Gülbin Tosun'a çok sert tepki: Haddi değil!

ÜST SINIRDAN İDARİ PARA CEZASI

RTÜK'ten yapılan açıklamada, Kurulun, haftalık olağan toplantısında, internet üzerinden dijital yayıncılık yapan Amazon Prime Video platformunda yayınlanan bir animasyonu gündeme aldığı belirtildi.

Vatandaşlar tarafından çokça şikayet edilen animasyon filmi inceleyen Üst Kurulun, kararını oy birliğiyle verdiği vurgulanan açıklamada, "İnsan soyunu ortadan kaldırdıktan sonra, gıdalar kendi ütopyalarını yaratmaya girişir, şeklinde bir tanıtımla açıklanan yapımda ahlak dışı çarpık ilişkilerin resmedilmesi RTÜK üyelerinin tamamının tepkisini çekti." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan müzakereler sonucunda 'prime video' logolu ve 'Amazon Turkey Video Dijital Yayıncılık Anonim Şirketi' unvanlı isteğe bağlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun 6112 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.' hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi."

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Emin 1 ay önce Şikayet Et
    Bu rtük neden gündüz programlarına dur demiyor.Ne iş yapar bunlar.ahlaksız bir çok yayın var.Eskiden hemen kanal kapanırdı.Bunların aldığı para helal mi.
    Cevapla
  • Can 1 ay önce Şikayet Et
    Hic korkmayın verin cezayı... gerçi mahkemeler cezayı iptal edebilir ama olsun
    Cevapla
  • Memocan 1 ay önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım film yayınlandıktan sonra ceza veriliyor. Zaten zehrini saçmış oluyor. Bu tür filmlerin hiç bir platformda yayınlanmaması gerek.
    Cevapla
  • osMAN 1 ay önce Şikayet Et
    Cinsiyetçiliği ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Avni 1 ay önce Şikayet Et
    Sayin Rutuk baskani.Now Fox.sowtv halk tv.tele1. Sozcu cumhuriyet ve diger ahlaksiz ulke dusmanlari yayin kuruluslarini kapatsaniz derim
    Cevapla
  • Serdar altundağ 1 ay önce Şikayet Et
    Now TV flash TV tele1 halk TV sözcü TV Krt TV cumhuriyet tv vb halk için yayın yapan kanalları kapatınca gerçekleri saklayabileceğinizi mi sanıyorsun sen doğru söylüyorsun onlar gerçekleri söylediği için ülke düşmanı ya diğer kanallar show tv kanal d kanal 7 star atv beyaz tv tv8 TRT1 bunlara neden sesin çıkmıyor asıl bunlar kapatılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR