Eylem Tok ve oğlunun iade süreci nasıl olacak? Aci ailesinin avukatından ilk açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Eylem Tok ve oğlunun ABD'de yakalandığını açıklamasının ardından iade sürecine ilişkin detaylar merak edilmeye başladı. Hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin aile avukatından ilk açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2024 21:40 GÜNCELLEME 14.06.2024 21:41 GÜNCEL
Eylem Tok ve oğlunun iade süreci nasıl olacak? Aci ailesinin avukatından ilk açıklama
Eylem Tok ve oğlunun iade süreci nasıl olacak? Aci ailesinin avukatından ilk açıklama

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Oğuz Murat Aci’nin yaşamını yitirdiği kazanın ardından ehliyetsiz oğlu ile önce Mısır’a ardından ABD’ye firar eden yazar Eylem Tok yakalandı.

Bakan Tunç'un Tok ve oğlunun yakalandığını açıklamasından iade süreci merak edilmeye başladı. Oğuz Murat Aci'nin aile avukatı Hacı Orhan, yakalanan şahısların iade sürecine ilişkin detayları paylaştı. 

Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı!Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı!

ANNE VE OĞLU İADE EDİLECEK Mİ?

Haber Global'den Şifa Kaymak'ın haberine göre; avukat Hacıyakalanma haberinden mutlu olduklarını belirterek; “İade süreci başladı. İade edilip edilmeyeceğine mahkeme karar verecek. Yargılama süreci başlayacak.” dedi.

ABD VATANDAŞI OLMASI ENGEL Mİ?

ABD vatandaşı olan T. C’nin iade edilememe ihtimalinin de olduğunu belirten Hacı “Çocuk ABD vatandaşı olduğu için sadece anne Eylem Tok’u da iade edebilirler. Bu tamamen ülke kararına kalmış. Bu ihtimal doğrultusunda anne Türk vatandaşı olduğu için onun yargılama süreci burada olacak. Buradaki suçlar orada da suç. Oğlu iade edilmemesi durumunda ise orada yargılanacak. Ama bu bir ihtimal iade edilmesini bekliyoruz” dedi.

"KISA BİR SÜRE İÇİNDE İADE EDİLEBİLİRLER"

Hacı “ne zaman iade edilirler?” sorusuna “Kırmızı bülten sonrası kısa bir sürede yakalandılar.Bu devletlerin birbirleriyle olan hassasiyetlerini gösteriyor. Kısa bir süre içinde bu iadenin yapılacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.

KAYNAK : HABERGLOBAL
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Olması gereken 1 hafta önce Şikayet Et
    Dava dosyası basit kaza sonucu ölüme sebebiyet verme olmamalı! Olay yerinde kanamalı bir yaralıyı telefonunu gasp ederek ölümüne sebep olma olayı! Çok ciddi üzerinde durulmalı ve emsal teşkil edecek şekilde sonuçlandırılmalı! Davacı avukatı uyumamalı!
    Cevapla
  • Gerçek 1 hafta önce Şikayet Et
    Üzerlerinde yüklü miktar para ile enselenmişler! Bunları finanse eden çakal belli önce o çakalı derdest edeceksin ki o zaman anlayacaklar hanyayı konyayı kübayı! Yasalarımızda çok boşluk var! Suç ve suça iştirak, suçluyu koruma finanse etme en ağır şekilde cezalandırılmalı! Bu olay ayrıca basit bir kaza olayı değil! Cinayete teşebbüs! Kanamalı yaralıyı bile isteye ölüme terk!
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    çocuk abd vatandaşı. abd vatandaşını vermez. anneyi verir ama.
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    atacaksın bunları kotese çürüyecekler orada zengin olmak demek bir başkasının canına kıymayı normal kılmaz
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Kardeşim bir şey olmaz parası var bir kaç sene sonra çıkar merak etme bu dünya da para gecerli
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD vatandaşı olduğundan iade imkansız
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD için onemsiz se menfaati yoksa verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR