Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'u ABD'de Türk kurye yakalatmış

1 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olduktan sonra yurt dışına kaçan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'de yakalanması ve tutuklanmasının ardından anne ve oğlunun yakalanmasına Türk bir kuryenin neden olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 13:11 GÜNCELLEME 18.06.2024 13:46 GÜNCEL
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'u ABD'de Türk kurye yakalatmış
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'u ABD'de Türk kurye yakalatmış

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

YENİ DETAYLARA ULAŞILDI

ADB'li yetkilerle hızlıca temas haline geçilmiş ve ikilinin yakalanması için çalışmalar başlatılmıştı. Türkiye'nin talebi ile haklarında kırmızı bülten çıkarılan anne-oğul firarda bulundukları 106 gün içinde yakalanmamak için 5 eyalet değiştirdi. Önce New York'a giden Eylem Tok ve oğlu, daha sonra Washington, California ve Miami'ye geçti.

Anne ve oğlunun yakalanma sürecine ilişkin yeni detaylara ulaşıldı.

Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı? Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı?

TÜRK KURYE SİPARİŞİ GÖTÜRÜNCE KAPIDA EYLEM TOK'U GÖRDÜ

POSTA'nın haberine göre; ikili sürekli yer değiştirmelerinin ardından son olarak Massachusetts eyaletinin Boston kentinde lüks bir rezidansa yerleşti. Sekiz ayrı telefon hattı kullanan ve çoğu kullan-at şeklinde kullanılan telefonlardan iletişim kuran anne ve oğlu, sürekli dışarıdan yemek siparişi verdi. İkiliyi ele veren nokta da bu oldu. Eylem Tok tanınmamak için siparişi yabancı bir isim kullanarak veriyordu. Eve yakın bir restoranı tercih ediyorlardı.

Bu restoranda çalışan bir Türk kuryenin tesadüfen siparişi götürmesi ve kapıda Eylem Tok ile karşılaşması anne ve oğlunun yakalanmasına sebep oldu. Yazar Eylem Tok'u tanıyan Türk kurye, polise ihbarda bulundu.

İhbar üzerine eve yapılan baskının ardından anne ve oğul yakalandı. Eylem Tok ve oğlunun üzerinde 4 ayrı sahte pasaport bulundu. Tok'un yanında 5 bin dolar nakit vardı. Evde yapılan aramada da 46 bin dolar ele geçirildi.

DİKKAT ÇEKEN PARA TRANSFERİ

Eylem Tok'un para trafiği de mercek altına alındı. Paraların ABD ve Türkiye dışında üçüncü bir ülkeden transfer edildiği belirlendi. 8 silahlı polis, rezidansta hiçbir direnişle karşılaşmadı ve anne-oğlu gözaltına aldı.

Eylem Tok ve oğlunun ABD'deki ilk duruşması bugünEylem Tok ve oğlunun ABD'deki ilk duruşması bugün

"ANNELİK İÇ GÜDÜSÜYLE YAPTIM"

Eylem Tok'un gözaltına alındığı sırada kendisini "Ben anneyim, katil değil. Annelik iç güdüsüyle çocuğumu korumak istedim" dediği öğrenildi. Anne ve oğlu bugün duruşmada hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK : POSTA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 81 TÜMÜ
  • Bahçe 1 hafta önce Şikayet Et
    Kaçmadan.adalete.teslim.etseydin.oğlunu Bu.kadar.rezil.olmazdın.
    Cevapla
  • Dobraci izmir 1 hafta önce Şikayet Et
    Her türkte polis ve istihbarat ruhu vardır.dünyada tek ülke var savaş durumunda 84 milyon askere dönüşübilen tek ülke Türkiyedir.
    Cevapla
  • Barış 1 hafta önce Şikayet Et
    Bence Amerika'nın gaddar adaleti yargılasın. Bize gelip de hapiste beklemeyelim. Bütün masrafları almayı da unutmayın
    Cevapla
  • Gecelerin yargıcı 1 hafta önce Şikayet Et
    Mümkün değil sen asla ve asla anne olamazsın NO NEVER! AND NEVER!
    Cevapla
  • Arf 1 hafta önce Şikayet Et
    İcguduymus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR