Timur Cihantimur cezaevinde intihar etti: Avukatı duyurdu!

Bir kişinin ölümüne sebebiyet verdikten sonra annesiyle birlikte yurt dışına kaçan ve Türkiye'nin girişimleriyle yakalandıktan sonra ABD'de cezaevine gönderilen Timur Cihantimur'un intihara teşebbüs ettiği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2024 12:11 GÜNCELLEME 21.06.2024 12:24 GÜNCEL
Timur Cihantimur cezaevinde intihar etti: Avukatı duyurdu!
Timur Cihantimur cezaevinde intihar etti: Avukatı duyurdu!

İstanbul'daki ölümlü trafik kazasının şüphelisi olan ve annesiyle ABD'ye kaçan Timur Cihantimur dün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

Avukatları ilk duruşmada, cezaevi şartlarından dolayı şikayetçi olan Cihantimur'a sabah yerlerin ve tuvaletlerin temizletildiğini ifade etmiş ve bu nedenle, 1 hafta sonra 17 yaşında girecek Cihantimur'un serbest bırakılması talep etmişti.

İkinci duruşmada, Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinde tutulan Cihantimur için evde gözetim altında tutulması, bu olmazsa Massachussets'te daha uygun bir yere nakledilmesi talepleri reddedildi.

Timur Cihantimur davasında ABD'den son dakika kararıTimur Cihantimur davasında ABD'den son dakika kararı

Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen duruşmada, hakim Donald Cabell, Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına hükmetti.

Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; Cihantimur'un babası iki avukat tuttu.

CEZAEVİNDE ŞİDDET GÖRDÜ İDDİASI

Avukatlar dünki duruşmada da cezaevi koşullarını hatırlatırken; Cihantimur'un kaldığı hücrede çok ağır suçluların bulunduğunu dolayısıyla fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını belirttiler.

Timur Cihantimur'un cezaevi kayıtlarındaki görüntüsü

İNTİHAR ETTİ, TEK KİŞİLİK KOĞUŞA KOYULDU

Avukatların iddiasına göre Timur Cihantimur cezaevinde intihara teşebbüs etti. Cihantimur, intihar teşebbüsünün ardından cezaevi yönetimi tarafından diğer mahkumlardan izole edilerek tek kişilik bir koğuşa alındı. Öte yandan kendisine yeniden zarar vermesini engellemek için de çıplak arama yapıldı.

Timur Cihantimur'un avukatları müvekkillerinin düzenli olarak kullanması gereken ilaç olduğunu belirttiler. Hakim bu ilacın reçeteli olup olmadığını sorunca avukatlar bunu daha sonra özel olarak ileteceklerini ifade etti.

Duruşmada Türkiye adına hazır bulunan iade avukatı ise Timur Cihantimur'un planlı bir şekilde annesi ve babası tarafından yurt dışına kaçırıldığını, babasının son anda arabasının bozulduğunu bahane ederek havalimanına gitmediğini söyledi.

KAÇMA PLANLARINI HATIRLATTI, TALEP REDDEDİLDİ

Timur Cihantimur'un avukatları, “Size yalvarıyoruz. Bu çocuğu serbest bırakın. Babasının burada iki tane evi var. Buna burada bakacak birileri de var. Lütfen serbest bırakın” ifadesini kullanınca mahkeme başkanı savcıya dönerek; “Buna inanıyor musunuz?’ dedi. Savcı ise, bu ifadelere inanmadıklarını kaydederek; Eylem Tok ve eşinin oğlullarını iki saatte ülkeden kaçırdıklarını ve yeniden kaçırma planlarının olduğunda tutuklandıklarını hatırlattı.

Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı? Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı?

Bu konuşmaların ardından Timur Cihantimur'un avukatı söz alarak müvekkilinin kefaletle ya da ev hapsi uygulamasıyla serbest bırakılmasını talep etti. Talebi kabul etmeyen hakim duruşmayı erteledi.

KAYNAK : MEDYARADAR
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 204 TÜMÜ
  • Rauf 6 gün önce Şikayet Et
    Amerikan adaleti çok sert ve merhametsizdir. Yakında yalvaracak kendisi bizzat TC ye iade edin diye görün bakın!
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    külliyen yalan aynı cem garip oğlu gibi
    Cevapla
  • okur 6 gün önce Şikayet Et
    can almış. onu hiç düşünmüyor. arabayı paraladım diye annesinden özür dilemişti.
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Hikaye : Nasıl kurtulmanın peşinde çakal
    Cevapla
  • Reşo 6 gün önce Şikayet Et
    Ayle boyu yalancılar aşalık katiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR