Mosso'dan sokak köpekleri üzerinden skandal çağrı! Hadsizlikte sınırları aştı

Ölümlere yol açan Başıboş köpek sorununun çözümü için Meclis'te yapılan çalışmalar devam ederken, Sanatçı Melek Mosso'dan skandal bir çağrı geldi. Mosso, "Uluslararası toplum müdahale etsin" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2024 01:52 GÜNCELLEME 24.07.2024 08:55 GÜNCEL
Mosso'dan sokak köpekleri üzerinden skandal çağrı! Hadsizlikte sınırları aştı
Mosso'dan sokak köpekleri üzerinden skandal çağrı! Hadsizlikte sınırları aştı

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.

MOSSO'DAN SKANDAL ÇAĞRI

Başıboş köpeklerin toplatılmasına karşı çıkan ünlü isimlerden biri olan Sanatçı Melek Mosso'dan komisyon kararı sonrası skandal bir paylaşım geldi. 

TÜRKİYE'Yİ, BATI'YA ŞİKAYET ETTİ

"Yaklaşan bir Türk yasası, milyonlarca başıboş hayvanın var olma hakkını elinden alacak. Uluslararası toplumu toplu katliamlara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Yasayı geri çekin!" ifadelerini kullanan bir görsel paylaşan Mosso, sokak köpekleri üzerinden Türkiye'yi adeta Batı'ya şikayet etti.

ERTEM'DEN ÜST ÜSE MESAJLAR

Geçtiğimiz günlerde Kurban ibadetiyle ilgili tepki çeken paylaşımda bulunan Sanatçı Ceylan Ertem'de sosyal medya hesabından sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili birçok paylaşımda bulundu.

Ertem, bir kullanıcıya verdiği cevapta, "Ne yapıcaz? Planı olan var mı?" diye yazarak ayaklanma çağrısında bulundu.

BAŞIBOŞ KÖPEK MESELESİNİ KÜRESEL BİR ALGIYA ÇEVİRDİLER

Ertem bir diğer paylaşımında verdiği cevapta, "Tüm büyük isimler, ses getirecek her kim varsa haber verilmeli. Güzel fikir, memleketimizde bu durumdan haberi olup hala suya sabuna dokunmadan yaşayanlara da durumun vehameti hatırlatılmalı" ifadelerini kullanarak, başıboş köpek meselesini küresel bir algı kampanyası haline dönüştürmeye çalıştı.

Geçtiğimiz aylarda, 158 yazar ve sanatçıdan imza kampanyası başlatarak, algı oluşturmaya kalkışmıştı. Orhan Pamuk, Oya Baydar, Zülfü Livaneli, Ümit Kıvanç, Murathan Mungan, Jaklin Çelik gibi isimler, “toplayamazsın hapsedemezsin, öldüremezsin” gibi ifadelerle TBMM gündemine gelen düzenlemeye karşı çıkan bir bildiriye imza atmışlardı.

 

 

KAYNAK : Haber7
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 548 TÜMÜ
  • Metin49 1 ay önce Şikayet Et
    Hayvansever arkadaşlar bir araya geldiklerinde adına miting veya gösteri her ne diyorlarsa yaptıklarında yapılamsı gereken şey bu arkadaşların hepsi tek tek tespit edilip sokaklarda toplanan başı boş köpekler en az iki adet olacak şekilde bu arkadaşlara zimmmetlensin öyle kuru kuruya sevmeler olmaz gerçek niyetlerini görelim bakalım Daha söylenecek çok şey var ama neysee..........
    Cevapla
  • Bozbey 1 ay önce Şikayet Et
    Emredersiniz sayın bayan derhal yasa geri çekilecek siz istersiniz olmaz mı bir bitmediniz.
    Cevapla
  • Sevda Günaydın 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze de ki katliama 1 tek cümlesi olmayan zavallılar ayrica bunlara sanatçı demeyin yaa demeyin bunlar bildiğin şarlatan sahneleri iğrenç ve bıktık sizden
    Cevapla
  • Mehmet Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze’ye ozaman yallah
    Cevapla
  • nurı 1 ay önce Şikayet Et
    bu unlu gecınen benım gozumde degerı olmuyan kısıler adamsalar 100 er adet kopgı alıp evınde beslesınler hadı bakalım oyle atıp tutmakla olmuyor
    Cevapla
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    bunlara en az 100 er adet satmak lazım. alsınlar. beslesinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR