Haniye'ye suikast! Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. " dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2024 13:01 GÜNCELLEME 31.07.2024 16:22 GÜNCEL
Haniye'ye suikast! Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Haniye'ye suikast! Erdoğan'dan son dakika açıklaması
 
 
 

Hamas Lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonrası şehit olmasıyla birlikte Türkiye'den açıklamalar peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyı lanetlerken, Filistin'e olan desteklerin devam edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

'LANETLİYORUM'

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. 

'ALÇAKLIKTIR'

Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır. 

Hamas lideri Haniye'ye suikast! Acı haber duyurulduHamas lideri Haniye'ye suikast! Acı haber duyuruldu

Haniye'nin şehit edilmesi sonrası Türkiye'den ilk açıklamaHaniye'nin şehit edilmesi sonrası Türkiye'den ilk açıklama

Tüm dünyaya bu çağrıyı yapmıştı! Haniye'nin beklediği tarih...Tüm dünyaya bu çağrıyı yapmıştı! Haniye'nin beklediği tarih...

'EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR'

Daha önce Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz El Rantisi’ye ve daha pek çok Gazzeli siyasi isme yapılan menfur saldırıların amacı ne ise, İsmail Heniye kardeşime yönelik düzenlenen suikastın amacı da odur; ancak siyonist barbarlık bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacaktır.

İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla inşallah Gazze’deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail’in coğrafyamızda estirdiği terör mutlaka son bulacak, bölgemiz ve dünyamız huzura kavuşacaktır. 

'TÜRKİYE OLARAK DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bunun için Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz. 

Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum. 

Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.

ERDOĞAN'DAN HANİYE'NİN AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran’da gerçekleştirilen suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin eşi ve çocukları ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede, Heniye’nin hain bir suikast sonucu şehadetinden dolayı duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

Erdoğan'dan Haniye'nin ailesine taziye telefonu!Erdoğan'dan Haniye'nin ailesine taziye telefonu!

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 212 TÜMÜ
  • DEMİR 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya da Filistin Meselesini En Başta Türkiye Savunuyor . Filistin Lideri Sayın ABBAS Ne İşe Yarıyor . Olmadık Yerde Boy Gösteriyor , Çoğu Zaman Kendisi Yok . Akla Gelen Mason mu Acaba Düşünüyor İnsan ? Türkiye TBMM ne Davet Edilen İnsan Neden Gelmez . Filistin Davasında Bana Göre Filistin Liderinin Olumsuz Etkileri Var ... Yani Ülkesine Milletine Sahip Değil , Kontrolden Çıkmış..
    Cevapla
  • Ak Tolgalı 1 ay önce Şikayet Et
    İran herzaman İslamın düşmanı olmuş, müminlerin kardeş olmaması için gece gündüz çalışmıştır
    Cevapla
  • Orhan 1 ay önce Şikayet Et
    Neden kimse suçluların bulunması konusunda İran'ı uyarmıyor? İran neden suçluları yakalamıyor?
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail hata ettin..yahudi sürek avı başlarsa şaşırmayın...
    Cevapla
  • Saalih 1 ay önce Şikayet Et
    biz de kınıyoruz da yetmez... Cevap olarak NETANYAHU DOMUZUNDAN JAMBON YAPMAYA ne dersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR