İzmir'deki elektrik faciasının ardından Cemil Tugay ve Tunç Soyer için suç duyurusu!

Konak ilçesinde sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin CHP'li İBB Başkanı Cemil Tugay ve eski İBB Başkanı Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2024 11:57 GÜNCELLEME 05.08.2024 15:52 GÜNCEL
İzmir'deki elektrik faciasının ardından Cemil Tugay ve Tunç Soyer için suç duyurusu!
İzmir'deki elektrik faciasının ardından Cemil Tugay ve Tunç Soyer için suç duyurusu!

İzmir'de yağmur sırasında yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) hayatını kaybetmişti. Elektrik faciasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, İzmir Adliyesi önünde gazetecilere, sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili, 42 kişi hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan iddianame düzenlenerek Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğini hatırlattı.

Konak Belediye Başkanı Mutlu elektrik akımından ölenleri gülerek anlattıKonak Belediye Başkanı Mutlu elektrik akımından ölenleri gülerek anlattı

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Olayda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eski Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile eski İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı olan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın da bu sorumluluklarının ve kusurlarının olduğunu savunan Sarıçiçek, olayda kusur ve ihmaller olduğu gerekçesiyle savcılığa bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Cemil Tugay

Sarıçiçek, "Özge Ceren Deniz'in ölümünde ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan gereken cezayı almaları için davamızın sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

Tunç Soyer

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 51 şüpheliden 48'i yakalanmıştı. Bu kişilerden 14'ü tutuklanmış, itiraz üzerine 1 kişi tahliye edilmişti.

Olayda 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 42 kişi hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan ayrı ayrı 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Gereksiz Ulvi 1 ay önce Şikayet Et
    hiçbir şey olmaz kendi adamlarını yedirmezler.
    Cevapla
  • ismaliby 1 ay önce Şikayet Et
    izmirliler konu ak parti olsaydı veryanslarını duyuyor gibiyim lakin chp olunca işi siyasi figür nümarasına yataran üç maymunu oynamaları tam bir kara cahillik bunlar bu konuyu çotan halletmeliydi yıllırdır aynı yönetim var belediyede çözüm izmirlililerde hukuk ne yapsın...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR