İzmir'deki elektrik faciasında sanıkların hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

İzmir'de iki kişi yaklaşık bir ay önce su birikintisinden geçerken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişti. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2024 16:06 GÜNCELLEME 16.08.2024 16:13 GÜNCEL
İzmir'deki elektrik faciasında sanıkların hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
İzmir'deki elektrik faciasında sanıkların hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

İzmir'de 12 Temmuz'da meydana gelen olayda sağanaktan kaçan Özge Ceren Deniz ve arkadaşı İnanç Öktemay, suyla dolu yolda yürürken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişti.

Feci olaya ilişkin savcılık incelemesi tamamlandı, iddianame hazırlandı.

İddianame, yargılamanın yapılacağı 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

DURUŞMA 5 EYLÜL'DE

Soruşturma kapsamında ilk duruşma 5 Eylül'de yapılacak. 

İddianamede aralarında İZSU Genel Müdürü'nün de bulunduğu 42 kişi hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor.

KİŞİSEL BİR KUSURLARI YOK

İddianamede elektrik kaçağından hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın olayın gerçekleşmesini tetikleyecek herhangi bir tehlikeli hareketlerinin ve kişisel kusurlarının bulunmadığına dikkat çekildi.

Ayrıca olayın sanıkların birtakım ihmal ve teknik kusurları silsilesiyle yaşandığına yer verildi. Öte yandan iddianamede sanıkların ifadelerine de yer verildi. 

 

KAYNAK : DHA, TRT HABER
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR