Bakan Yerlikaya'dan yeni 'Narin' açıklaması: Yüzde 38,3'ü bot hesaplar!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Narin kızımız ile ilgili sosyal medya platformu X üzerinden 15 ayrı etikette 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldı. Bu paylaşımların yüzde 38,3’ü yani 498 bin 713’ünün bot hesaplar olduğu tespit edildi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2024 12:39 GÜNCELLEME 10.09.2024 12:47 GÜNCEL
Bakan Yerlikaya'dan yeni 'Narin' açıklaması: Yüzde 38,3'ü bot hesaplar!
Bakan Yerlikaya'dan yeni 'Narin' açıklaması: Yüzde 38,3'ü bot hesaplar!

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapanlarla, halkımızı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla da mücadele etmeye devam ediyoruz." diyerek, Narin üzerinden sosyal medyadaki provokasyona ilişkin bilgiler paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

"21 Ağustos 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında Narin kızımız ile ilgili sosyal medya platformu X üzerinden 15 ayrı etikette 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldı. Bu paylaşımlarda bulunan 1 milyon 302 bin 209 hesabın yüzde 38,3’ü yani 498 bin 713’ünün bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu tespit edildi. Bu içeriklerin %76’sının ise provokatif amaçlı ve olumsuz olduğu belirlendi.

Sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapanlarla, halkımızı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla da mücadele etmeye devam ediyoruz. Unutulmasın ki; Milletimiz içinde büyük üzüntüye yol açan bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç devam etmektedir. Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla konunun aydınlatılması için büyük bir hassasiyetle çalışmalarını yürütmektedir. İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    1927 de yılında Türk kimliği ve Türk ismine bürnen kişilerin gerçek kimliği açık olmadığı sürece, bu devlet aleyhine yayınlar olacaktır maalesef. İçimizdeki beyaz taşlardaki beyaz boyayı sıyırmak zor olmasa gerek.
    Cevapla
  • emrah deli niğdeli 1 hafta önce Şikayet Et
    öyle bir ülke düşününki fatih sultan mehmetin istanbulu ele geçirince öldürmedikleri öyle bir ülke düşününki mustafa kemalin getirdikleri ve öyle bir ülke düşünün ki ingilizlerin izmiri bu hale getirmesi ama yinede iç anadolu dimdik ayakda malesefki burdada kemalciler var zannedersin izmir :D:D::D
    Cevapla
  • Çürüme 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya %62 si?
    Cevapla
  • 900bin normal hesap 1 hafta önce Şikayet Et
    900bin normal hesap var
    Cevapla
  • Resul 1 hafta önce Şikayet Et
    Öyle bir Ülke düşününkü yıllardır içeriden yapılan saldırılara rağmen gelişiyor. bu haber için ne alaka bu yorum diyeceksiniz. Kansızlar şu durumda bile algı yalan peşindeler..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR