Erdoğan'ın desteğiyle ameliyat olmuştu: 9 yaşındaki Ada okula başladı

Bitlis'te, "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde açtığı "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartla Erdoğan'dan yardım isteyen ve ameliyat olan 9 yaşındaki Ada, sağlığına kavuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 12:20 GÜNCELLEME 25.09.2024 15:07 GÜNCEL
Erdoğan'ın desteğiyle ameliyat olmuştu: 9 yaşındaki Ada okula başladı
Erdoğan'ın desteğiyle ameliyat olmuştu: 9 yaşındaki Ada okula başladı

Bitlis'te 2018'de kafasını çarpması sonucu gözünde meydana gelen kayma nedeniyle denge bozukluğu yaşayan Koçyiğit, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamaları için Bitlis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartı açtı.

Ada'yı fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kız çocuğuyla ilgilenilmesi için gerekli talimatları verdi.

Açtığı pankartla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen Ada tedavi edilecekAçtığı pankartla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen Ada tedavi edilecek

Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucu Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek ameliyat edilen küçük Ada, kontrollerin yapılmasının ardından ailesiyle kente döndü.

OKULA BAŞLADI

Kendisine verilen göz damlasını kullanan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Koçyiğit, okula da başlayarak arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Baba Musa Koçyiğit, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bitlis ziyaretinde kızıyla bir pankart açtıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açtıkları pankarta kayıtsız kalmadığını belirten Koçyiğit, şöyle konuştu:

"GÖZ SAĞLIĞI İYİ"

"Hemen bilgilerim istenildi ve ardından kızımla İstanbul'a gitmemize karar verildi. 31 Ağustos'ta Diyarbakır'dan İstanbul'a gittik. 3 Eylül'de doktorla görüştük. Kızım 13 Eylül'de göz ameliyatı oldu. Doktor, 'bir hafta daha burada bekleyin Ada'nın gözünü göreyim. Ondan sonra sizi Bitlis'e göndereyim' dedi. 3 gün Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldık. Çok şükür kızımın sağlığı iyi. Pazartesi günü de kızım okuluna başladı. Çok şükür eğitimine devam ediyor ve göz sağlığı iyi."

Doktorun bir ay sonra tekrar Ada'yı görmek istediğini anlatan Koçyiğit, "Bu süreçte öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan, valilerimizden, müdürlerimizden, Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Ada'nın göz sağlığının şu anda çok iyi olduğunu anlatan Koçyiğit, ilerleyen süreçte ne olacağının henüz bilinmediğini, doktorunun bir ameliyat daha gerekebileceğini söylediğini aktardı.

Süreçle ilgili doktorunun karar vereceğini dile getiren Koçyiğit, "Ada'nın göz sağlığı benim imkanlarıma kalsaydı yaptıramazdım. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu yola başvurdum. İşsiz olduğum için yapılan yardımlarla bunlar oldu. Herkese teşekkür ederim." dedi.

"TAYYİP DEDEYE TEŞEKKÜR EDERİM"

Ada Koçyiğit ise açılış töreninde pankart açtığını belirterek, "Tayyip dedem pankartı gördü. Diyarbakır'dan İstanbul'a gittim. Orada ameliyat oldum. Tekrar Bitlis'e geldim. Arkadaşlarımla buluştum. Artık derslerime çalışıyorum. Bir ay sonra kontrolüm var. Her şey Tayyip dedemin ve Sağlık Bakanımızın sayesinde oldu. Onlara çok teşekkür ederim." diye konuştu.

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR