Kredi kartı 750 TL ücret neden kesiliyor? Savunma Fonu kesintisi ne zaman başlayacak?

Vatandaşlar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından 'Kredi kartı vergisi nedir? 750 TL ne zaman kesilecek? Savunma Sanayi Fonu ücreti ne zaman alınmaya başlayacak?' sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 11:44 GÜNCELLEME 15.10.2024 11:44 GÜNCEL
Kredi kartı 750 TL ücret neden kesiliyor? Savunma Fonu kesintisi ne zaman başlayacak?
Kredi kartı 750 TL ücret neden kesiliyor? Savunma Fonu kesintisi ne zaman başlayacak?

Kredi kartı vergisi ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. Yeni torba yasa teklifinde Savunma Sanayi Fonu'na kaynak sağlamak amacıyla 100 bin TL'yi aşan kredi kartı sahiplerinden her bir kart için yıllık 750 TL kesinti yapılması öngörülüyor. Peki kredi kartı vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? 750 TL Savunma Sanayi Fonu ne zaman alınmaya başlanacak?

750 TL KREDİ KARTI VERGİSİ NE ZAMAN ALINACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 750 TL ücrete ilişkin, "Savunma sanayiinin ek kaynağa ihtiyacı var, Türkiye demir kubbe inşa edecek, bu paranın tek kuruşu bile bütçeye gitmeyecek" açıklamasında bulundu.

Bu kapsamda düzenlemenin yürürlüğe girmesi 1 Ocak 2025 olarak planlandı. Fakat verginin tahsil edilmeye başlanacağı tarih ise farklı bir zaman diliminde gerçekleşebilir.

SAVUNMA SANAYİ FONU ÜCRETİ NE ZAMAN TAHSİL EDİLMEYE BAŞLANACAK?

Bakan Şimşek, "Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Savunma Sanayi fonunda ciddi şekilde para veriyoruz. Bu sene 165 milyara çıkarttık. Birçok yerden öneri alındı. Ekonomi Kurmayları ile çalışıldı. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil." ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayi Fonu ücretinin ne zaman tahsil edileceği henüz net olarak açıklanmadı. Savunma Fonu'nun 1 Ocak 2025 tarihinde tahsil edilmeye başlanması öngörülüyor.

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR