Fonlu medyada 'yenidoğan çetesi' manipülasyonu! Hem kararttılar hem çarpıttılar

Sağlık Bakanlığı ve yargının eşgüdümünde deşifre edilerek çökertilen “yenidoğan çetesi” ile ilgili kamuoyunu dehşete düşüren ayrıntılar günden güne ortaya çıkarılırken, muhalif medya yine izleyicisini manipüle etme derdine düştü.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2024 13:19 GÜNCELLEME 20.10.2024 13:19 GÜNCEL
Fonlu medyada 'yenidoğan çetesi' manipülasyonu! Hem kararttılar hem çarpıttılar
Fonlu medyada 'yenidoğan çetesi' manipülasyonu! Hem kararttılar hem çarpıttılar
  • HABER7

Halk TV, NOW TV, Sözcü TV gibi fonlu yayın kuruluşları, yenidoğan çetesi ile ilgili haberlerinde siyaset vurgusu yapmaya çalışarak iktidarı töhmet altında bırakıcı söylemler üretiyor. Fondaşlar, hastanelerde para için bebek öldüren çetenin en kritik adamlarının CHP’li belediyelerde yetkili olduklarını ise dikkatlerden kaçırıyor.

Vahim olayı sulandırmaya çalışan fonlu medya, çete mensubu olduğu iddiasıyla yargılanan CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi ve İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı Ahmet Atilla Yılmaz ile CHP’li Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Renas Kılıç’a adeta perdeleme uyguluyor.

Bakan Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması! Süreci tek tek anlattıBakan Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması! Süreci tek tek anlattı

CHP’Lİ YETKİLİYİ BAKANLIĞIN MÜDÜRÜ GİBİ SUNDULAR

Halk TV, yenidoğan çetesindeki kilit isim Renas Kılıç’ın CHP’li belediyede yönetici olduğunu gizleyerek ‘devlet görevlisi’ algısı oluşturdu.

Halk TV’de konuşan gazeteci Emrullah Erdinç, “Çok üzücü bir şey, Renas Kılıç bir İlçe Sağlık Müdürü. Esenyurt’ta.” dedi. Erdinç, Renas Kılıç’la ilgili “Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü mü?” sorusuna, “Evet.” karşılığını verdi.

Bakanlık görevlisi algısı oluşturulan Renas Kılıç, 15 Eylül 2023’te Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü olarak atanmıştı. CHP’li belediyenin yetkilisi Renas Kılıç’la ilgili Sağlık Bakanlığı yetkilisi gibi ifadeler kullanılıp algı operasyonu düzenlenmesi tuhaf karşılandı.

CHP’NİN İL VE İLÇE BELEDİYESİNİN YETKİLİSİNİ HABERDEN UÇURDULAR

Benzer sinsilik NOW TV ana haber bülteninde de gerçekleştirildi.

NOW haber bülteninde “yenidoğan çetesi” ile ilgili haberler sunulurken, iktidar eleştirisine odaklanıldı. Fakat çetenin elebaşlarından olan CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz’ın ismi hiç geçirilmedi. Yılmaz’ın aynı zamanda İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı olarak görev yaptığı bilgisi izleyiciden gizlendi.

Ahmet Atilla Yılmaz’ın aynı zamanda NOW TV’nin dizi oyuncusu olduğu ortaya çıktı.

Cimer detayıyla başladı: Yenidoğan çetesi soruşturmasında tüm detaylar!Cimer detayıyla başladı: Yenidoğan çetesi soruşturmasında tüm detaylar!

Çete üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Yılmaz’ın, NOW’da “Adım Farah” isimli dizide oynadığı öğrenildi.

Ahmet Atilla Yılmaz’ın NOW dizisinde özel bir hastanede, Türk vatandaşı olmadığı için kayıt yapılamayan bir çocuğa yardım eden görevli rolünde oynadığı bildirildi.

İTİNAYLA KARARTMA

Aynı medya, soruşturma savcısını tehdit eden çete üyesi Mustafa Kemal Zengin'in siyasilerle fotoğraflarını yayınlamış fakat İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tiyatrocu Müjdat Gezen, işadamı Vehbi Koç'la çektirdiği fotoğrafları saklamıştı.

Yenidoğan çetesi mağduru olduğunu söyleyen annenin sözleri kan dondurduYenidoğan çetesi mağduru olduğunu söyleyen annenin sözleri kan dondurdu

Nakiller sürüyor..Bebeği ölen babadan şoke eden iddiaNakiller sürüyor..Bebeği ölen babadan şoke eden iddia

Dolmabahçe'de kritik toplantı! Erdoğan, Bakan Tunç ve Bakan Memişoğlu'nu kabul ettiDolmabahçe'de kritik toplantı! Erdoğan, Bakan Tunç ve Bakan Memişoğlu'nu kabul etti

Hangi hastanelerin ruhsatı iptal edildi? Yenidoğan Çetesi hangi hastaneler kapatıldı?Hangi hastanelerin ruhsatı iptal edildi? Yenidoğan Çetesi hangi hastaneler kapatıldı?

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • Kurt 4 saat önce Şikayet Et
    Drrhal bu ksnallar kapatilmali.
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Öyle bir izleyici kitlesi varki Hangi yalanı söyleseler Balıklama dalıyorlar.Hemen inanıyorlar.
    Cevapla
  • Ali 4 saat önce Şikayet Et
    Yalan haber suç sayılsin cezası ağır olsun
    Cevapla
  • Fatih 5 saat önce Şikayet Et
    şaşırdık mı? tabiki de hayır. yalan her zaman ortaya çıkar
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    Yapan chpkk li şimdi eleştirenler yine chpkk lı. Bu kanalların ve gazetelerin kesinlikle kapatılması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR