TUSAŞ'taki terör saldırısına siyasilerden son dakika açıklama!

TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, "Bu tür hain saldırılarla Türkiye’nin Savunma Sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 17:34 GÜNCELLEME 23.10.2024 18:05 GÜNCEL
TUSAŞ'taki terör saldırısına siyasilerden son dakika açıklama!
TUSAŞ'taki terör saldırısına siyasilerden son dakika açıklama!

SON DAKİKA HABERİ: Ankara Kazan'da TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde çatışma çıktığı ve canlı bomba olduğu yönünde iddialar üzerine bölgeye ekip sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit ve yaralıların olduğunu duyurdu.

Terör saldırısına ilişkin siyasilerden tepkiler gelmeye başladı.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, terör saldırısıyla ilgili, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehidlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

"ŞEHİT VE YARALILAR VAR!"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" dedi.

CEVDET YILMAZ: SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ BAŞARILAR HEDEF ALINMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları hedef almıştır" ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI KACIR: SAVUNMA SANAYİSİ TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'NİN ANAHTARIDIR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır." dedi.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine hainlerce gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonrası şehit olan vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

MUSTAFA DESTİCİ: ASLA BAŞARAMAYACAKLAR!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin, "TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.) Ankara Kahramankazan’da bulunan tesislerine bombalı ve otomatik silahlarla terör saldırısı gerçekleştirildiğini hem büyük bir üzüntü, hem de büyük bir kızgınlıkla öğrendim. Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum." açıklamasında bulundu.

Destici'nin açıklamaları şu şekilde:

"Saldırıda  şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye’nin Savunma Sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır."

MURAT KURUM: "DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada; "Ankara Kahramankazan'da, Türk Havacılık Uzay Sanayii'ne gerçekleştirilen alçakça saldırı nedeniyle TUSAŞ'a ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz güçlüdür. Nereden gelirse gelsin ülkemizi terör saldırılarıyla yıldıracağını zannedenler, yerli ve milli savunma sanayi kuruluşumuzu hedef alarak amaçlarını ortaya koyan odaklar iyi bilsin ki; birliğimizi, beraberliğimizi, dirayetimizi, azmimizi bozmaya güçleri hiçbir zaman yetmeyecektir." ifadelerini kullandı. 

BAKAN URALOĞLU: LANETLİYORUM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Zülfikar 26 dakika önce Şikayet Et
    nerde ppk abisi hdp onun abisi chp açıklamaları nerde..düşünüyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş ! 28 dakika önce Şikayet Et
    Amerika ve İsrail Türkiye'ye UÇAK yapmayın BRICS e girmeyin demiş! UCAK yapılacak, BRICS e de girilecek ! Amerikalı ve israil lileri ve destekçileri de ülke içinde taciz edilmeye başlanacak !
    Cevapla
  • vatandaş 32 dakika önce Şikayet Et
    Bu terörü destekleyenler artık anlasın.. Biz başka ülkelere benzemeyiz, bir gün karşı karşıya geldiğimiz zaman asla ve asla atalarımız kadar merhametli olmayacağız.. Bu siyon itleride duysun okusun
    Cevapla
  • KEM GOZ 42 dakika önce Şikayet Et
    Yaptığımız önemli işleri ve kurumları, Düşmanı. Gözüne sokuyoruz, bu tarz mühim kurumları reklam yapmanın anlamı yok, düşman cogaltiyoz
    Cevapla
  • Miturk 43 dakika önce Şikayet Et
    Abd ile catismadan bu is bitmez. Abd ve masalarini bolgeden silene kadar mucadele edilmeli... Kilicini bileyeceksin, ab, abd, ve beslemelerini bir noktada toplanmakarini saglayip, bir vurusta hepsinden kurtulacaksin. Yanit olarak teror ve abd usleri vurulmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR