Son Dakika... Şehitlerin intikamı alınıyor: 59 terörist etkisiz hale getirildi!

MSB, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde 2’si sözde üst düzey olmak üzere 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Kırmızı listedeki bir teröriste etkisiz hale getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2024 14:49 GÜNCELLEME 24.10.2024 17:06 GÜNCEL
Son Dakika... Şehitlerin intikamı alınıyor: 59 terörist etkisiz hale getirildi!
Son Dakika... Şehitlerin intikamı alınıyor: 59 terörist etkisiz hale getirildi!

SON DAKİKA HABERİ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 47 terör hedefinin vurulduğu, ilk belirlemelere göre 2’si üst düzey olmak üzere 59 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

MSB'den yapılan paylaşımda operasyon öncesine ilişkin hazırlıklar paylaşıldı.

MİT'TEN IRAK'TA NOKTA OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı, kırmızı listede yer alan PKK/KCK sözde Gever (Hakkari) Eyalet Sorumlusu Sefkan Amed kod Serkan NAZLİER’i etkisiz hale getirdi.

Türkiye’de gerçekleştirilen terör eylemlerinin planlayıcısı olan PKK/KCK’lı NAZLİER, eylemleri gerçekleştirecek teröristlerin belirlenmesinde ve yönlendirilmesinden de sorumluydu. 

MİT son olarak, terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde oluşturulan sözde eyalet yapılanmalarının her birine üst düzey örgüt yöneticileri atandığını tespit ederek anılanlara yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda metropollerdeki saldırıların da planlayıcısı olan terörist Serkan NAZLİER, MİT’in öncelikli hedef listesinde yer alıyordu. 

Terörist Serkan NAZLİER’in yeri Irak/Hakurk kırsalında yürütülen hassas çalışmalar neticesinde tespit edildi. Adım adım izlenen PKK/KCK’lı NAZLİER’e düzenlenecek operasyon için en uygun an beklendi. 

MİT, 2019 yılında kurulan sözde Gever (Hakkari) Eyaleti’ndeki tüm teröristlerin faaliyetlerinden birinci derecede sorumlu olan Sefkan Amed kod Serkan NAZLİER’i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. 

SEFKAN AMED KOD ADLI SERKAN NAZLİER KİMDİR? 

PKK/KCK kırsal kadrolarına 2005 yılında katıldı. 2015 yılında Hakkâri/Yüksekova-Doski Vadisi’nde güvenlik güçlerinin geçişi sırasında gerçekleştirilen sabotaj eyleminde birinci derece sorumlu olarak faaliyet gösterdi.

2019 yılında Irak’ta sözde Gever Eyaleti bölgesinde bulunan TSK askeri üs bölgesine gerçekleştirilen roketatarlı saldırının planlayıcıları yönlendiricileri arasında yer aldı.

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • Ali Şahin 1 saat önce Şikayet Et
    artık kırmızı listeyi değil israilin yaptığı gibi murat karayılan mı tepede, ona çizik atmamız lazım...tüm lider kadrosunu organizasyon şemasıyla isim isim çizik atmamız lazım...
    Cevapla
  • Sinan 1 saat önce Şikayet Et
    İntikam almak yetermi sizce abd kollarında korunan teröristlleri 3 günde kurutun öldürün yok edin ki israil projesi yok olsun hevesleri kursaginda kalsın
    Cevapla
  • Kızıl elma 1 saat önce Şikayet Et
    Yetmezzzzzzzz Suriye'nin kuzeyi Irak'ın kuzeyi YPG PKK yerle bir edilmeliiiiiiiiu bayaklik kurumadan sivrisinek bitmezzzzzzzzzz
    Cevapla
  • G. Öztürk 1 saat önce Şikayet Et
    Bu. Amerikan. Ve. Siyonit. Uşaklarını. Ebertin. Hepsini
    Cevapla
  • Alperen 1 saat önce Şikayet Et
    Hava harekatı yetmez kara harekatı yapalım bunlara yoksa bitmez hersene aynı seyleri yaşıyoruz yeter artık bitsin bu Karayılan ve diğer köpekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR