Rusya'dan son dakika 'KAIROS' ve 'VIRAT' mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz'de uluslararası sularda seyir halindeki 'KAIROS' ve 'VIRAT' gemilerine yönelik saldırının 'terör eylemi' olduğunu ve bunu kınadıklarını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2025 20:26 GÜNCELLEME 30.11.2025 20:32 GÜNCEL
Rusya'dan son dakika 'KAIROS' ve 'VIRAT' mesajı
Rusya'dan son dakika 'KAIROS' ve 'VIRAT' mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda seyir halindeki ‘KAIROS’ ve ‘VIRAT’ gemilerine yönelik saldırıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Zaharova, gemilerin, Gambiya bayrağı altında Novorossiysk Limanı'na doğru ilerlediğini ve 28-29 Kasım'da insansız deniz araçları saldırısına uğradığını kaydederek, Türk ortakların bu saldırılardan endişe duyduklarını belirtti.

Kabine yarın toplanıyor: Terörsüz Türkiye süreci ve ekonomi masadaKabine yarın toplanıyor: Terörsüz Türkiye süreci ve ekonomi masada

Gemilerin yanı sıra Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu'nun da saldırıya uğradığını vurgulayan Zaharova, “Kiev yönetiminin özel servisleri, Ukrayna medyasında terör eylemlerine ilişkin görüntüler paylaşarak saldırı düzenlediklerini bildirdi. Düzenlenen terör saldırılarını ve bu saldırıların planlanması ve gerçekleştirilmesi sürecinde destek veren tüm tarafların eylemlerini sert şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Zaharova, bu saldırıların, Ukrayna'daki çözüme yönelik uluslararası çabaları engelleme girişimleriyle doğrudan bağlantılı olduğunu aktararak, saldırıları kınama çağrısında bulundu.

Doğalgazda yeni dönem hazırlığı: 31 milyar metreküplük kontratlar masada!Doğalgazda yeni dönem hazırlığı: 31 milyar metreküplük kontratlar masada!

Ukrayna-Rusya savaşından yeni görüntüler: Türk mürettebat savaşın ortasında kaldıUkrayna-Rusya savaşından yeni görüntüler: Türk mürettebat savaşın ortasında kaldı

Ulaştırma Bakanlığı duyurdu: KAIROS ve VIRAT gemilerinde sıcak gelişmeUlaştırma Bakanlığı duyurdu: KAIROS ve VIRAT gemilerinde sıcak gelişme

Eksi 30'da nadir görülen doğa olayı gerçekleştiEksi 30'da nadir görülen doğa olayı gerçekleşti

Rusya WhatsApp'a savaş açtı: Kademeli engelleme başladıRusya WhatsApp'a savaş açtı: Kademeli engelleme başladı

KAYNAK : DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizim MEB sınırlarımız içinde olan bir olay. Biz bu köpeklere karşılık vermezsek bundan her zaman cesaret alınırlar
    Cevapla
  • Kemal 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin MEB sınırları içinde yapılan bu terör eylemine de HÜKÜMETİN gerekli karşılığı vermesi şart. Savaşın boyutunu sınırlarını bizim deniz sularımız içine taşınması lazım
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Burada da bir soytari ariyorlar kendilerine
    Cevapla
  • Engin Arif 2 hafta önce Şikayet Et
    Zelensky soytarısı kaşınıyor. iyi bir tımara ihtiyacı var.
    Cevapla
  • Turan 2 hafta önce Şikayet Et
    Rusya işgal ettiği topraklardan neden çekilmiyor kahrolasi seni?
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu u yapan kesinlikle Ukrayna. Ukrayna sahte bayrak operasyonunda birinci sırada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR