Erdoğan AK Parti'nin üye sayısını açıkladı: Rakamlarla meydan okudu! 'Açık ara birinciyiz'

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul İl Danışma Meclisi Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında muhalefete yüklenerek; "Biz plan, proje üretirken onlar sadece çatışma, hakaret ve polemik üretiyor." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 01.08.2026 16:42 GÜNCELLEME 01.08.2026 17:27 GÜNCEL
Erdoğan AK Parti'nin üye sayısını açıkladı: Rakamlarla meydan okudu! 'Açık ara birinciyiz'
Erdoğan AK Parti'nin üye sayısını açıkladı: Rakamlarla meydan okudu! 'Açık ara birinciyiz'
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin üye sayısının 11 milyon 710 bine ulaştığını ve İstanbul'da 253 bin yeni üye kazandıklarını duyurdu. Ayrıca, 15 bin sosyal konut ve esnafa 1,5 milyon TL kredi müjdesi verdi.
  • Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, Türkiye'nin gündeminde terörsüz bir ülke yaratma çabası olduğunu ve muhalefetin kendi iç sorunlarıyla uğraştığını ifade etti.
  • AK Parti'nin kuruluşunun 25. yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Erdoğan, partinin Türk siyasetinde büyüyen ve güçlenen bir yapı olduğunu vurguladı.

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin "İl Danışma Meclisi" programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Bir bayrak yarışı anlayışıyla şehrimize ve davamıza hizmet etmeyi sürdürüyor. Gönüller kazanmak, gönüller yapmak için çıktığımız bu kutlu yolculukta üye sayımızı artırarak, büyüyerek, güçlenerek yola devam ediyoruz.

3 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı! Rozetlerini Başkan Erdoğan taktı3 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı! Rozetlerini Başkan Erdoğan taktı

Başkan Erdoğan peş peşe açıkladı: 15 bin sosyal konut geliyor, esnafa 1,5 milyon TL kredi!Başkan Erdoğan peş peşe açıkladı: 15 bin sosyal konut geliyor, esnafa 1,5 milyon TL kredi!

Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı, hatta site site çalışarak Türkiye yüzyılını milletimizle birlikte inşa ediyoruz. Şehirleşmenin artmasıyla birlikte her site bir teşkilat anlayışıyla komşuluk hukukunu güçlendiren, gönüllere dokunan yeni nesil teşkilatçılık modellerinden birini ilk etapta İstanbul'da hayata geçirmeye başladık.

AK Parti Türk siyasetinin cazibe merkezi olma vasfını daha da güçlendiriyor. 

Türkiye Yüzyılı'nı inşa ediyoruz.  AK Parti siyasetin çekim merkezi. Türkiye'nin açık ara birinci partisiyiz.

AK PARTİ ÜYE SAYISI 11 MİLYON 710 BİNE ULAŞTI

Partimize yönelik teveccüh artmaya devam ediyor. 

Geçen ay açıklanan verilere göre, üye sayımız 11 milyon 710 bine ulaştı. Son 6 ayda 166 bin 612 kardeşimizi saflarımıza dahil ettik.

Bu çatının altında Türkiye merkezli siyaset yapmak isteyen her insanımıza yer vardır. AK Parti Türkiye kitabıdır. Ahlaki ve psikolojik üstünlük bu çatı altında. 

AK Parti yıldan yıla büyüyen ve güçlenen; güçlendikçe Türk siyasetinde yıldız gibi parlayan bir partidir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'İl Danışma Meclisi' programına katılarak konuşma yaptı.

AK Parti, Türkiye'nin gücüne güç katan bir partidir. AK Parti kendisiyle birlikte Türkiye'yi de büyüten bir siyasi harekettir. 

İstanbul teşkilatımız, üye seferberliğimizin adeta lokomotifi oldu. Son 15 ayda sadece İstanbul'da partimize 253 bin yeni üye kazandırdık. Böylece İstanbul'da üye sayımızı 2 milyon 198 bine çıkardık. En çok üye yapan ilçelerimiz ise sırasıyla Beyoğlu, Ataşehir, Kartal, Fatih ve Zeytinburnu oldu. 

İstanbul il teşkilatımızın partimize kazandırdığı 253 bin yeni üyemize aramıza hoş geldiniz diyorum. Yeni üyelerin partimize kazandırılmasında emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu seferberlikte 39 ilçemiz arasında ilk 5'e giren ilçe teşkilatlarımızı ayrıca kutluyor, başarılarının katlanarak devam etmesini ümit ediyorum. Şahsıma sizler gibi gayretli, sizin gibi inanmış yol arkadaşları bahşettiği için Rabbime her zaman hamd ettiğimi burada bir kere daha ifade ediyorum.

  • 86 milyonun tamamına aynı nazarla bakıyor, hiçbir ayrım yapmadan her bir vatandaşımızı aynı muhabbetle bağrımıza basıyoruz.

Yolunu ayırana "uğurlar olsun" dediğimiz gibi yolumuza ve kolumuza girene de "hoş geldin" der, bağrımıza basar, Allah izin verirse mezara kadar da onlarla yol arkadaşlığı yaparız.

AK PARTİ'NİN KURULUŞUNUN 25. YILI

14 Ağustos'ta kuruluşumuzun 25. yıl dönümünü idrak edeceğiz. İnşallah Ankara'da coşkulu bir mitingle 25. yaşımızı kutlayacağız. Şanla, şerefle, milletimize hizmetle geçirdiğimiz bu 25 yıla baktığımızda gördüğümüz şudur değerli kardeşlerim: AK Parti yıldan yıla büyüyen, güçlenen, büyüdükçe ve güçlendikçe de tıpkı bir yıldız gibi Türk siyasetinde parlayan bir partidir. AK Parti kendisiyle birlikte Türkiye'yi de büyüten, Türkiye'nin itibarını tüm dünyada yükselten, Türkiye'nin gücüne güç katan bir partidir. AK Parti aynı zamanda Türkiye'de siyasete kalite kazandıran, siyasetin sadece pratiğini değil paradigmasını da dönüştüren devrimci bir partidir. Evet, kim ne derse desin, kim hangi ham hayali kurarsa kursun, AK Parti budur. AK Parti'nin farkı budur, siyasal vizyonu budur. Ahlaki üstünlük de, psikolojik üstünlük de işte burada bu çatı altındadır. Bugün büyük AP Parti ailesine intisap eden belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize sizler adına aramıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz diyorum. İlçelerine hizmet çabalarında her zaman yanlarında olacağımızı önemle vurgulamak istiyorum.

MUHALEFETE SERT SÖZLER

Yalnızca son günlerde muhalefet cephesinde yaşanan tartışmalara ve bunların niteliğine bakmak bile bunu anlamak için kâfidir.

Muhalefet birbiriyle çakışıyor. Muhalefetle aramızda dağlar kadar fark var. Onlar Ankara'da sonu gelmez siyasi çekişmelerle uğraşıyor. 

Bizim gündemimizde Terörsüz Türkiye süreciyle ülkemizin yarım asırlık sorunlarına çözüm bulma gayreti var; yine eskisi ve yenisiyle onların gündeminde internet hesaplarını il – ilçe başkanlığı binalarını bölüşmek var.

Biz Gazze'den Lübnan'a, Somali'den Sudan'a nerede bir sıkıntı varsa onu çözmeye çalışırken onlar kendi sorunlarına bile çözüm bulamıyor. Biz plan üretirken, proje üretirken, milletimizin derdine çare üretirken onlar sadece ve sadece gerilim, çatışma, hakaret ve polemik üretiyor.

"GÜNDEMLERİNDE TÜRKİYE YOK"

Bizim gündemimizde Körfez'le Avrupa'yı ülkemiz üzerinden ticari olarak birbirine bağlayacak olan Kalkınma Yolu Projesi vardır. Eskisi ve yenisiyle onların gündeminde ise kimin figüran, kimin proje, kimin hain olduğunu tespit etmek var. Bizim gündemimizde terörsüz Türkiye süreciyle ülkemizin yarım asırlık sorunlarına çözüm bulma gayreti var.

Yine eskisi ve yenisiyle onların gündeminde internet hesaplarını, il ilçe başkanlığı binalarını bölüşmek var. Bölgemiz belki de son asrın en büyük krizlerinden birini yaşıyor ama bu muhalefetin umurunda bile değil. Lafa gelince ülkeyi yönetmeye talipler ama gündemlerinde Türkiye yok. Ne ekonomide, ne şehircilikte, ne dış politikada, ne de iç siyasette bize ve millete faydası olacak, bizim ufkumuzu açacak hiçbir önerileri yok. Biz ise tüm bu zorlu konjonktüre rağmen Türkiye'yi kalkınma rotasında tutuyor, insanımızın sıkıntılarına çare bulmaya gayret ediyoruz.

"TÜRKİYE HEPİMİZİN ORTAK FAYDASIDIR"

Aynı şekilde suç örgütleriyle, rant şebekeleriyle bağını kesemeyen, sırtını Türkiye ile hesabı olan birtakım güç odaklarına dayayan bir muhalefet de Türkiye'ye ve Türk demokrasisine fayda getirmez. Siyasi yelpazenin hangi kanadında olursa olsun muhalefet partilerinin de artık Türkiye'nin standartlarına çıkmasının vakti gelmiştir. Türkiye hepimizin ortak faydasıdır. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin müşterek yuvasıdır. Hangi kökenden olursak olalım, hepimiz Türk milletinin fertleriyiz. Ülkenin ve milletin yüksek çıkarları söz konusu olduğunda ortaklaşmak, bir araya gelmek, aynı zeminde buluşmak mecburiyetindeyiz. Bu, kendini Türk milletine ait hisseden herkes için milli bir ödevdir.

Cumhur İttifakı olarak ülkemizin terör meselesini çözmek için çok önemli bir süreç başlattık. Terörsüz Türkiye sürecimizi herhangi bir yol kazası olmadan bugüne kadar getirmeyi başardık. 40 yıldır Türkiye'ye ayak bağı olan, 40 yıldır enerjimizi, kaynaklarımızı, zenginliğimizi adeta tüketen, 40 yıldır on binlerce insanımızın hayatına mal olan bu meselenin çözülmesi hususunda ciddi bir beklenti, toplumumuzda ciddi bir talep var.

"İnşallah süreci menziline ulaştıracağız"

Milletin sorunlarını çözmeyi şiar edinmiş tüm partilerimizin katkısıyla inşallah bu meseleyi bir an önce hal yoluna koymak durumundayız. Ümitvar tutumumuzu kurarken elbette riskleri de göz ardı etmiyoruz. Süreci istismar etmek isteyenler olacağını; iftira ile, karalama ile, çarpıtma ile bu süreci engellemeye çalışanlar olacağını kuşkusuz çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle onlara fırsat vermeyeceğiz. Aklıselimle, sağduyuyla, sabırla hareket edecek; tahriklere gelmeden inşallah süreci menziline ulaştıracağız. Gayemiz; terör engelini aradan çekip alarak Türkiye'yi kardeşlik içinde, birlik ve bütünlük içinde, güçlendirilmiş huzur atmosferi içinde geleceğe hazırlamaktır."

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • faysal mağat 18 dakika önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam Rabbim muvaffak eylesin
    Cevapla
  • okur 19 dakika önce Şikayet Et
    reis büyüksün mehapeyi resetledin üçe böldün cehapeyi resetledin ikiye böldün sıra dem de onları resetle 3 e böl.
    Cevapla
  • Can 25 dakika önce Şikayet Et
    12 milyon üyenin çoğunluğu faize karşı bu faiz çok kötü
    Cevapla
  • Aslan 15 dakika önce Şikayet Et
    Aynen faize indirebildikleri kadar indirsinler. Guc yetmiyor olabilir tamamini indirmeye
    Cevapla
  • Misafir 25 dakika önce Şikayet Et
    Emekli memurlara seyyanen Zammı vermenizi bekliyoruz.
    Cevapla
  • Aslan 13 dakika önce Şikayet Et
    O ne demek oluyor yorumlarda goruyorum. Ben de sinavlara giriyorum da. Olur da memur olursak bilelim
    Cevapla
  • Misafir 15 dakika önce Şikayet Et
    Bekleyin biraz daha şükredin.
    Cevapla
  • Aslan 30 dakika önce Şikayet Et
    Senin icin geliyor gelen reis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR