Alanya'da domatesler yarıştı

Birinci Alanya İyi Tarım Şenlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kaliteli Domates’ yarışmasında 30 kişi arasında Zeki Özcan birinci oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2011 19:20 GÜNCELLEME 13.05.2011 19:20 GÜNCEL
Alanya'da domatesler yarıştı
Alanya'da domatesler yarıştı

Alanya’nın Toslak köyünde düzenlenen Alanya İyi Tarım Şenlikleri ‘Kaliteli Domates’ yarışması ile başladı. Şenlikte açılan fuar alanında düzenlenen yarışmaya 30 kişi katıldı. Yarışmacıların kasa dolusu ile katıldıkları yarışmada domatesin ambalajına, rengine, hormonsuz olup olmadığına, raf ömrünün süresine, tat ve aromasına dikkat edilerek puanlar verildi. Puanlamalar sonucunda 33 puanla Yeniköy’den Zeki Özcan birinci, 31 puanla Payallar beldesinden Arif Arıkan ikinci olurken, 29 puanla da Toslak köyünden Zafer Şahin üçüncü oldu.

Tolsak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatif’i tarafından birinci olana bin, ikinci olana 750, üçüncü olana 500 lira ödülü verilecek. Yarın devam edecek olan şenliklerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından verilecek. Alanya bölgesinin kaliteli domates ürettiğini ifade eden Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ, Alanya’da 150 bin ton domates üretildiğini belirterek, ilçe olarak ‘Tarımın Başkenti’ olduklarını söyledi. Özellikle Avrupa ülkelerine ihracat yapılan domates ve diğer ürünlerin daha çok üretilmesi ve satılması için öncelikle iyi tarıma çok önem vereceklerini belirten Uludağ, bu sene ilkini yarın düzenleyecekleri şenliklerde tanıtıma çok önem vereceklerini ifade etti. Toslak vadisinde iyi tarım uygulamalarının yapıldığını belirten Uludağ, iyi tarım uygulamasını gören diğer çiftçilerin de kendisine çeki düzen vereceğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR