Saçta kepek varsa ne yapılır?

Yanlış şampuan seçimi ya da zaman zaman kuruyan saç diplerinde kepeklenme meydana gelir. Saç diplerinde oluşan bu kepeklenmeyi evde hazırlayacağınız yöntemlerle kolayca yok edebilirsiniz. İşte kepeklenmeyi gideren 5 doğal yöntem…

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2018 07:37 GÜNCELLEME 10.03.2018 10:31 Güzellik
Saçta kepek varsa ne yapılır?
Saçta kepek varsa ne yapılır?

Genellikle mevsim geçişlerinde eski ölü derilerini atan saç diplerinde kepeklenme oluşur. Pul pul dökülen kepekler rahatsız edici görüntüye de sebep olur. Bu kepeklenmeyi bitkisel karışımlarla giderebilirsiniz. Sizler için saçta oluşan kepeklenmeyi gideren ev yapımı tarifleri listeledik…

- 1 yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırın. Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 1 saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Bu yöntemi haftada 2 defa düzenli olarak yapmalısınız.

- 1 kase yoğurdu çırpın, saçlarınızın diplerine sürüp 15 dakika bekletin. Organik bir şampuan ile durulayabilirsiniz.

- Şampuanınızın içerisine bir yemek kaşığı karbonat ekleyerek kepekleri yok edebilirsiniz.

- Katı Hindistan cevizi yağını avucunuzda ısıtın ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın.

- Kuru saç derilerinize parmak uçlarınızla çam terebentin yağını sürün. 2 saat beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • İrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Kepeğe patentli keratin kullanıyorum diğer denediklerim kesin olarak geçirmedi ama patentli keratin kullanmaya başladıktan sonra hiç kepek olmadı saçımda.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR