Göz şekline göre eyeliner sürme rehberi

Eyeliner, gözlerinizin ön plana çıkmasını ve makyajızın daha belirgin hale gelmesini sağlar. Ancak eyeliner sürme stilinizi göz şeklinize göre yapmalısınız. Sizler için göz şekline göre eyelinerin nasıl sürülmesi gerektiğini araştırdık. İşte göz şekline göre eyeliner sürme rehberi...

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2018 07:51 GÜNCELLEME 17.03.2018 08:17 Güzellik
Göz şekline göre eyeliner sürme rehberi
Göz şekline göre eyeliner sürme rehberi

Makyajın en önemli adımlarından biri olan eyeliner, göz şekline ve yapısına uygun şekilde uygulandığında dikkat çeken bir görünüm yaratabilirsiniz. Peki, düşük göz kapaklı, badem ve çukur gözlere hangi tip eyeliner sürülmeli? 

İşte tüm ayrıntılarıyla göz şekline uygun eyeliner sürme rehberi...

1- Çukur gözler için eyeliner

Çukur göze sahip olanlar, çok ince bir eyeliner sürmelidir. Gözlerinizin dış köşesine doğru yoğunlaşan eyeliner sizler için ideal seçim olacaktır.Bu sayede gün içerisinde akmasını ve bulaşmasını da engelleyebilirsiniz.

2-Badem gözler için eyeliner

Tüm eyeliner stillerinin yakıştığı badem göz yapısına sahip olanlar, dış köşeye doğru kalınlaşan bir eyeliner sürmelidir.Bu yöntemle gözlerinizin dikkat çekici bakışlar kazanmasını sağlayabilirsiniz.

3- Düşük göz kapağına sahip gözler için eyeliner

Düşük göz kapağına sahip olanlar, gözlerinize makyaj yapmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Özenle sürdüğünüz eyeliner, gün içerisinde bulaşabilir. Bu yüzden kalem bir eyeliner kullanmalısınız. Eyelineri, kirpik diplerine uygulayıp,kuyruğunu uzun yapmalısınız. Bu sayede göz kapağınızı da kalkık gösterebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR